Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

MediaMarkt maakt grote mond waar met aanbiedingen

Door: Eelko Wester | 22 augustus 2012 09:18

Reclamefolders belanden wekelijks met stapels tegelijk in onze brievenbus. Maar hoe voordelig zijn de prijzen in de folders echt? In de Grote BesteProduct Folder Voordeel Test vergelijken we de aanbiedingen in de folders van elektronicaretailers met prijzen op vergelijkingssites. Vandaag deel 3: MediaMarkt.

Reclamefolders belanden wekelijks met stapels tegelijk in onze brievenbus. Het regent prijzenfestivals, spetterende aanbiedingen en megakortingen. Maar hoe voordelig zijn de prijzen in de folders echt? Kun je die producten niet goedkoper bij een andere webwinkel online kopen? Wij nemen de komende weken de proef op de som in de Grote BesteProduct Folder Voordeeltest. We bekijken de aanbiedingen in de folders van alle grote elektronicaretailers en vergelijken ze met scherpste prijzen op de grootste Nederlandse vergelijkingssites. Vandaag deel 3: MediaMarkt.

MediaMarkt aanbiedingen 7,3 % goedkoper
Schreeuwen, dat kunnen ze in de reclames van de MediaMarkt als de beste. Via televisie, radio, internet en folders buldert de Duitse elektronicagigant dat je wel gek moet zijn om elders je apparaten en accessoires te kopen. Onze handen jeukten dan ook om de folder-aanbiedingen van de MediaMarkt eens kritisch te vergelijken met de aanbiedingen online. 
De conclusie: de MediaMarkt maakt de grote mond in de folders waar. De aanbiedingen zijn 7,3 procent goedkoper dan de laagste prijzen die we online kunnen vinden (download PDF met onderzoekresultaten). 

Slechts vier aanbiedingen duurder
Van de 29 producten uit de twee folders die we hebben kunnen vergelijken, zijn er slechts 4 die we bij webwinkels goedkoper kunnen aanschaffen. In harde euro's heb je het meeste voordeel bij de Bosch TES 70121 RW, een koffiezetapparaat, dat bij de MediaMarkt in Arnhem 110 euro goedkoper is dan online bij Koffiecenter.nl.

Infographic resultaten MediaMarkt folderaanbiedingen

LED-tv's onvindbaar in Google
Voor de test van de MediaMarkt hebben we deze week twee folders gecontroleerd. MediaMarkt hanteerteen soort franchise formule, waardoor vestigingen eigen folders met aanbiedingen uitbrengen. Wij hebben de folders van Amsterdam-Noord en ons eigen Arnhem gecontroleerd.
De producten in de folders zijn grotendeels verschillend, maar er is een duidelijke gelijkenis: er staan in allebei producten die niet of nauwelijks elders te koop zijn. De SamsungPS51E30 en de LG 47LM640 zijn zelfs voor Google nagenoeg onvindbaar. Deze LED-televisies hebben we niet meegenomen in de Folder Voordeel Test.

MediaMarkt aan kop
In de tussenstand van de Grote BesteProduct.nl Folder Voordeel Test staat MediaMarkt vooralsnog aan kop. Gevolgd door Saturn en Expert. In de overzichten van Saturn en Expert was een enkele fout geslopen. Die hebben we inmiddels hersteld. Voor Saturn betekent dit een postieve correctie: in plaats van 3,5% beter zijn de aanbiedingen 4,3% goedkoper dan online. Expert blijft op 3,2% duurder staan.

Tussenklassement Grote BesteProduct Voordeel Folder TestDownload onderzoeksresultaten MediaMarkt
De onderzoeksresultaten van de aanbiedingen van de MediaMarkt-reclamefolder kun je hieronder downloaden.

Download testresultaten media Markt folder test

 

Deel dit bericht:
Tags