Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Eindelijk! Nikon Coolpix S800c camera met Android

Door: Dennis de Vries | 22 augustus 2012 09:01

We hebben het er al tijden over, hier op BesteProduct.nl. "Waarom niet gewoon een compactcamera met Android?!", vragen we ons regelmatig af. Aan die tijd komt een eind dankzij de Nikon Coolpix S800c.

We hebben het er al tijden over, hier op BesteProduct.nl. Elke keer als er weer een compactcamerafabrikant een falende Facebook-uploader bij zijn toestel levert, dan gooien we onze handen in de lucht en roepten vertwijfeld uit: "Waarom niet gewoon een compactcamera met Android?!" Aan die tijd komt een eind dankzij de Nikon Coolpix S800c.

Waarom willen we zo graag een compactcamera met een besturingssysteem dat voor smartphones is ontwikkeld? Omdat de wagonlading 'sociale' camera's met draadloze internetverbinding die we de afgelopen tijd voorbij hebben zien komen om te janken was. Ik kijk bijvoorbeeld naar jou, Samsung WB150F. En smartphones blijven gebukt gaan onder kleine, vaak matige camera's. Het is dus niet meer dan logisch om de functionaliteit en het gebruiksgemak van een smartphone te verenigen met de camerafuncties van een compactcamera.

Een tripje naar de Google Play Store biedt nog veel, veel, veel meer functies die zo te gebruiken zijn op de camera.

Polaroid had al eerder dat idee, maar die Android-camera hebben we nooit in de winkels gezien. Nikon is daar waarschijnlijk beter toe in staat. Hun Nikon Coolpix S800c draait op Android versie 2.3 Gingerbread. Bij smartphones zouden we roepen dat die 'oud' is, maar voor een compactcamera vinden we het voorlopig wel even prima. Want hoewel de camera zelf al redelijk volgestopt is met functies, denk aan panoramamodus, HDR, een online fotoalbum op myPicturetown.com en geotaggen met behulp van GPS, biedt een tripje naar de Google Play Store nog veel, veel, veel meer functies, die zo te gebruiken zijn op de camera.

Dat betekent inderdaad dat je ook gewoon over internet kunt surfen, mail kunt checken of spelletjes kunt spelen op deze compactcamera. Het 3,5 inch OLED-beeldscherm met 800x480 pixels resolutie klinkt daar voldoende voor. Hou er wel rekening mee dat de camera alleen verbinding maakt met wifi. Mobiel internet, of een telefoontje plegen, zit er dus niet in.

Specificaties Nikon Coolpix S800c

Beeldsensor1/2,3-inch CMOS met 16megapixels
Objectief 4,5-45,0 mm NIKKOR-objectief
Optische zoom10x
f-waardef/3.2-5.8
Beeldscherm3,5 inch OLED, 800x480 pixels
OSAndroid 2.3 Gingerbread
Geheugen1,7GB, MicroSD tot 32GB
BatterijGoed voor 140 opnames

COOLPIX S800C kopen
De COOLPIX S800c is eind september in Nederland verkrijgbaar, je kunt kiezen uit de witte en zwarte versie. De adviesverkoopprijs bedraagt €399,- Wij staan in de startblokken, zodra hij beschikbaar is gaan we natuurlijk een uitgebreide videoreview van de Nikon Coolpix S800c maken. We staan 'bovenaan de lijst' om het model te testen, aldus Nikon. Hou 'm hier dus.

Deel dit bericht:
Tags