Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een week! (deel 26)

Door: redactie-besteproductnl | 25 augustus 2012 10:17

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

  • Zie je de foto hierboven? Zo ziet het er uit als Google Streetview over de vloer komt. De zoekmachine is na de buitenwereld in alle hoeken en gaten, ook langzaam maar zeker begonnen met de binnenwereld. De nieuwsredactie van tech-magazine Wired in Amerika is de eerste waar je even binnen kunt kijken. Ziet er mooi uit, geven we direct toe. Maar het mist ook een beetje de huiselijke gezelligheid van de kelder-keuken waarin wij wekelijks uitbrakken. En waar is hun kluis, voor de gadgets?

  • Voor wie het gemist heeft: Windows 8 is beschikbaar. Wij wagen ons er nog even niet aan. Niet omdat we geen zin hebben, maar we durven gewoon niet. We hebben namelijk gezien hoeveel moeite het onze collega’s van ComputerIdee kost om een programma af te sluiten of om Windows zelf te stoppen. Ze hebben het op video vastgelegd, leef mee met de worsteling van deze computerexperts.
    Tenzij je crack rookt, weet je dat deze getuigen niet opgeroepen worden.


  • Nog maar een keer Samsung versus Apple. Momenteel is in de VS een jury in beraad die voor eens en voor altijd moet bepalen of Samsung Apple loopt te kopiëren. De advocatenteams van beide fabrikanten gedragen zich dusdanig kinderachtig, dat de rechter in de zaak regelmatig tot wanhoop wordt gedreven. Gizmodo somt de 9 meest opmerkelijke momenten op. Bovenaan staat uiteraard de sneer van de rechter naar een Apple-advocaat die een veel te uitgebreid verzoek voor getuigen indient: “Tenzij je crack rookt, weet je dat deze getuigen niet opgeroepen worden.”

  • Nog maar één doen dan? Nog 'n Samsung vs Apple? Ja? Zoals in het Australische Sydney, waar al een tijdje een Apple Store staat. In een ruime, transparante, goed verlichte omgeving staan smartphones en tablets op voetstukken en lopen experts in blauwe polo's rond om advies te geven. Sinds deze week heeft Samsung ook een winkel in Sydney, net om de hoek van de Apple Store. In een ruime, transparante, goed verlichte omgeving staan smartphones en tablets op voetstukken en lopen experts in blauwe polo's rond om advies te geven.

  • Help, er is weer een iOplader van van Apple ontploft! In Nederland welteverstaan. Nu worden er wereldwijd zo’n honderd miljoen per jaar van verkocht, maar we vreesden toch even voor het lot van onze eigen Ger. Die heeft niet alleen tig Apple-apparaten thuis liggen, ook staat hij bekend op kantoor als de grote opladerverduisteraar. Dan wordt de kans op een ontploffing opeens een stuk groter. Het bleek echter om een vrouw te gaan, die gelukkig niks aan het incident overhield.

  • Na Google gaat ook Apple de televisiemarkt hervormen, zo meldt The Wall Street Journal. Het bedrijf praat met verschillende kabelaanbieders om een nieuw kastje voor Apple TV te ontwikkelen, waarmee je on demand uit de cloud nieuwe programma’s kunt plukken om die op ieder mogelijk tijdstip te kunnen zien. Lijkt ons heerlijk: lekker zelf bepalen wanneer je Albert Verlinde niet gaat kijken.
     
  • De Erasmus Universiteit doet futuristisch! Vanaf dit leerjaar zijn alle boeken voor de studies Algemene Rechtswetenschappen, Criminologie en Fiscaal Recht – jawel – digitaal te verkrijgen, bijvoorbeeld op een e-reader! In tijden dat pubers met tablets op middelbare scholen rondlopen en er compleet digitaal schoolborden zijn, is dat natuurlijk heel wat. We zijn benieuwd wanneer de universiteit centrale verwarming krijgt.
     
  • Hѐhѐ, eindelijk zijn we af van die verschrikkelijk trage Facebook-app voor de iPhone en iPad. Mark Zuckerberg en de zijnen lanceerden deze week een flinke update, waardoor de app nu twee keer zo snel werkt. Jeej, volgen de posts met foto’s van katten op onze timeline elkaar nog vlugger op… 

(Photo: Ariel Zambelich/Wired)

Deel dit bericht:
Tags