Volg ons
Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

LG, Samsung en Philips warmen IFA 2012 op

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

De IFA elektronicabeurs staat nog in de steigers en wij zitten nog maar nét in het perscentrum, maar sommige fabrikanten kunnen gewoon niet wachten om hun nieuwe producten te lanceren. De eerste persberichten van LG, Philips en Samsung zijn al binnen. Een voorproefje van wat we de komende dagen op de beursvloer gaan zien.

LG Optimus L9
De Koreaanse fabrikant LG heeft al verklapt dat we écht even langs moeten komen om hun LG Optimus L9OLED-televisie 'met eigen ogen te bekijken'. Dat gaan we zeker doen. Dan checken we meteen even hun gloednieuwe L9 smartphone. LG spreekt in het persbericht van de "succesvolle lancering van de LG Optimus L3, L5 en L7", waar we op het MWC bij waren. Dat was inderdaad een succesvolle lancering, zeg. Niemand viel van het podium, de stroom viel niet uit, niets dan succes bij die lancering.
Maar er was nog wel wat ruimte tussen de LG Optimus L7, waar we binnenkort een review van publiceren, en de LG Optimus 4X HD. Met een 4,7 inch IPS beeldscherm, een 1Ghz dual-core processor en Android 4.0 aan boord is de Optimus L9 niet direct een high-end toestel, maar steekt hij met kop en schouders boven LG's andere L-toestellen uit. De LG Optimus L9 zal ergens in oktober in de winkels liggen en heeft een adviesprijs van 349 euro.

Philips monitoren
Voor we goed en wel begonnen zijn gooit Philips er al een hele reeks nieuwePhilips Ambiglow 3D monitoren voor de computer uit. Dat klinkt niet echt spannend, maar ze hebben er best iets leuks van gemaakt. Zo heeft de Philips Ambiglow 3D Display niet alleen, de naam zegt het al, 3D weergave, maar ook een variant van Ambilight aan de achterkant. Interessant voor gamers, voornamelijk. Voor wie altijd te weinig ruimte heeft op zijn scherm heeft Philips een behoorlijk IPS-scherm beschikbaar van 29 inch. De beeldverhouding is 21:9, ultra-breedbeeld, dus je hebt hiermee een aardig breed gevaarte op je bureau staan.
Voor de echte liefhebbers heeft Philips ook nog een brilvrij 3D-scherm gelanceerd. Volgens de fabrikant ideaal voor ontwerpers van 3D modellen, maar wij voelen de hoofdpijn en misselijkheid alweer opkomen. Benieuwd of ze daar wat op gevonden hebben

Samsung Series 7 en Series 5 All-in-one
Nog geen nieuwe tablets, Galaxy Notes of ultrabooks, maar die komen vast en zeker nog aan bod op de Series 5 All in Onebeurs. Samsung's eerste wapenfeit is een zogenaamde 'all-in-one' desktop. Een beeldscherm dat tegelijk een volledige pc is, in dit geval draaiend op Windows 8. Het enige wat je er bij nodig hebt is een toetsenbord en muis. En zelfs die zijn optioneel dankzij een Full-HD touchscreen.
Twee nieuwe all-in-one desktop vallen onder de Series 7 vlag, wat wil zeggen dat de fabrikant veel aandacht heeft besteed aan de afwerking, zoals we kennen van hun sjieke ultrabooks. Er is de keuze uit een 23 inch of 27 inch model. De Series 5-variant is verkrijgbaar met 21,5 inch scherm. Mocht je nog twijfelen: de apparaten worden volgens Samsung geleverd met een receptenapplicatie van niemand minder dan Jamie Oliver. Rennen naar de winkel dus.

UPDATE: Logitech Ultimate Ears-lijn
Inmiddels doet ook Logitech een vroegtijdige duit in het zakje, want dit artikel stond nog niet live of ook hun persbericht met nieuws viel in de mailbox. Hoewel de Logitech-stand op de IFA nog een beetje in aanbouw was, konden we al langs om bijvoorbeeld de Logitech UE 9000 hoofdtelefoon en de Logitech UE Mobile Boombox en UE Boombox te bekijken. Benieuwd? Check de videopreview die maakte bij Logitechs IFA-stand

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht
Producten genoemd in dit artikel
Philips 58PFL9955H
Geen prijzen
Samsung Series 5 (2012)
Geen prijzen
LG Optimus 4X HD P880
Geen prijzen