Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Logitech laat zich vroeg horen met UE audio

Door: Dennis de Vries | 29 augustus 2012 15:17

Slim, van Logitech. Omdat ze zelf waarschijnlijk ook wel weten dat vanaf morgen alle aandacht gaat naar de Samsungs, de Sony's en de Panasonics op de IFA elektronicabeurs, lanceren ze nu alvast hun nieuwe Ultimate Ears (UE) audio-lijn voor de mobiele markt. Dit zijn de leukste nieuwe apparaten.

Slim, van Logitech. Omdat ze zelf waarschijnlijk ook wel weten dat vanaf morgen alle aandacht gaat naar de Samsungs, de Sony's en de Panasonics op de IFA elektronicabeurs, lanceren ze nu alvast de nieuwe producten in hun Ultimate Ears (UE) audio-lijn voor de mobiele markt. Slimme aanpak, want wij gingen meteen even langs om tussen de werklui en timmerlieden bij Logitech te kijken. Dit zijn de leukste nieuwe apparaten. Schaamteloos maken we nu al een top drie.

Logitech UE-lijn video preview vanaf IFA 2012

Video vanaf de (nog niet helemaal schone) Logitech-stand over de UE-serie.

Logitech UE 9000
Veel sjieker dan dit wordt een koptelefoon niet. Stevige, luxe ijzeren componenten, een onbreekbare, maar flexibele band en zachte kussens die heerlijk over je oren vallen. Dat niet alleen, de Logitech UE 9000 is ook voorzien van de nieuwste noise-cancelling techniek om herrie van de IFA in aanbouw buiten en muziek binnen te houden. Coole functie is een speciale knop op de schelpen waarmee de microfoon geactiveerd wordt om omgevingsgeluid te versterken. Ideaal om gesprekken om je heen af te luisteren, maar dat zeggen ze bij Logitech dan weer niet. Grootste nadeel van de Logitech UE 9000 is de adviesprijs: €349,99. Daar heb je ook een Beats by Dre-headphone voor, maar eerlijk is eerlijk, die is niet draadloos. De batterij van de UE 900 gaat 10 uur mee, en een draadje wordt bijgeleverd voor als het eens nodig is.

Mocht je de Logitech UE 9000 toch (veel) te prijzig vinden, dan kun je ook even kijken naar de Logitech UE6000 koptelefoon (adviesprijs €199,99) en de Logitech UE4000 koptelefoon (adviesprijs: €99,99). Wel met draadje.

Logitech UE Mobile Boombox
Inmiddels is het een bekend probleem, waar al ontzettend veel oplossingen voor zijn: de speakers van telefoons zijn ronduit belabberd, dus zijn er talloze speakertjes te krijgen die daar verandering in brengen. De Logitech UE Mobile Boombox doet niets anders. Zo groot als een pakje boter, voorzien van een hip design met leuke kleurtjes en dikke, duidelijke knoppen. Je verbindt je telefoon via Bluetooth, en kunt vervolgens tot 10 uur per acculading genieten van een pittig geluid. Geinig detail is dat deze kleine apparaatjes ook een microfoon hebben, dus je kunt in het park of op het strand niet alleen mensen irriteren met je harde muziek, maar ook met luide hands-free gesprekken. De adviesprijs van de Logitech UE Mobile Boombox is 99,99 euro.

Logitech UE Boombox
Hij is misschien iets minder mobiel, maar wel een stuk stoerder: de Logitech UE Boombox. Qua vormgeving doet hij, door het grote metalen handvat, wel een beetje denken aan de ghettoblasters van vroeger. Maar de golvende lijnen en vrolijk gekleurde knoppen brengen 'm terug naar het heden. Het idee is hetzelfde als de Bose SoundLink Mobile: een stel stevige speakers, een bluetooth verbinding en een accu die tot 6 uur mee gaat. Ideaal voor een spontaan strandfeest. En krachtig genoeg, zo bleek op de stand van Logitech. Als zelfs bouwvakkers vragen of het wat zachter kan....

Ook nieuw in de Logitech UE-lijn
Naast dikke koptelefoons heeft Logitech ook de UE 900 in-ear koptelefoontjes gelanceerd. Een stuk compacter, en met een adviesprijs van 399,99 kijk je wel uit dat ze eens tussen de rits van je jas komen. Voor dat geld krijg je wel nieuwe noise-isolation techniek tot diep in je gehoorgang.
De Logitech UE Smart Radio is als een Google TV voor je oren. Talloze voorgeprogrammeerde internetstations, maar ook muziek uit je eigen netwerk kan worden afgespeeld. De UE Smart Radio heeft een adviesprijs van €179,99.

Verkrijgbaarheid Logitech UE-lijn
De Logitech UE lijn is in de eerste plaats ontworpen voor iPhone, iPod of iPad, maar werkt ook prima met andere bluetooth-apparaten, zo bleek toen we het gewoon probeerden. Vanaf begin september liggen ze in Nederland in de winkels.

Deel dit bericht:
Tags