Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Samsung Galaxy Note 2 lijkt alles goed te doen

Door: Dennis de Vries | 30 augustus 2012 11:05

We hadden 'm al een beetje verwacht, maar nu is de Samsung Galaxy Note 2 officieel gelanceerd. Op de IFA elektronicabeurs in Berlijn kregen we het toestel in handen. Bekijk hier de videopreview van de Samsung Galaxy Note 2.

We hadden 'm al een beetje verwacht, maar nu is de Samsung Galaxy Note 2 officieel gelanceerd. Op de IFA elektronicabeurs in Berlijn kregen we het toestel in handen. Knap, dat ondanks de vele geruchten en hoge verwachtingen het toestel toch nog indruk weet te maken.

VIDEO Samsung Galaxy Note 2 preview

Feestje bij Samsung. Een DJ, fingerfood, niets is te gek om de Samsung Galaxy Note 2 te introduceren.

Specificaties Samsung Galaxy Note 2
Wat maakt het apparaat dan zo goed? Laten we eens beginnen bij de droge specificaties. Natuurlijk is het beeldscherm weer van een ongebruikelijke grootte. Ditmaal meet het Super AMOLED HD scherm 5,55 inch diagonaal, een fractie groter dan de originele Samsung Galaxy Note. Maar daarnaast is dit toestel de krachtigste die momenteel te krijgen is. Met een 1,6Ghz Exynos quad-core processor, 2GB aan werkgeheugen en een 3100mAh batterij laat hij de concurrentie, inclusief de Samsung Galaxy S3, in theorie achter zich. Dat niet alleen, het is ook één van de eerste apparaten die standaard geleverd wordt met de nieuwe versie van Android, 4.1 Jelly Bean.

Maar bij de Note 2 draait het lang niet alleen om de cijfertjes. Samsung hamerde er tijdens de presentatie eindeloos op dat het juist creativiteit moet stimuleren. Goochelaars en filmregisseurs bleven tot vervelens toe op het podium hangen om dat punt te benadrukken. De S-Pen, het pennetje dat een Note een Note maakt, is een stuk belangrijker geworden. Tekenen zul je. De zielige stylus van de originele Note vind je niet meer terug, de Note 2 heeft ook de multifunctionele, drukgevoelige pen die we al zagen in de Galaxy Note 10.1.

De S-Pen, het pennetje dat een Note een Note maakt, is een stuk belangrijker geworden. Tekenen zul je.

En de functies die Samsung daarvoor heeft bedacht lijken eindeloos, ze kwamen lang niet allemaal aan bod tijdens de presentatie. Een paar voorbeeldjes: als je tijdens een telefoongesprek de S-Pen verwijderd, dan plopt er een notitieblokje tevoorschijn. Ideaal als iemand tijdens een gesprek ineens een telefoonnummer begint op te noemen. En het feit dat het scherm het pennetje op ruim een centimeter afstand al detecteert wordt goed benut met Airview. Door met de pen boven het scherm te zweven kun je scrollen door lijstjes, voorbeelden zien van foto's en een preview krijgen van de inhoud van berichten.

Eindeloze functies in Touchwiz
Maar dat is nog lang niet alles. Je kunt aantekeningen maken op de achterkant van foto's die je gemaakt hebt, je kunt heel makkelijk afbeeldingen uitknippen en in een andere applicatie gebruiken, je kunt met de knop op de S-Pen eenvoudig switchen van schrijfgerei. En de Galaxy Note 2 geeft een alarm af als je de pen dreigt kwijt te raken. En zelfs dat zijn nog niet alle functies die Samsung uit de hoge hoed tovert. Sommige zullen nutteloos blijken, sommige zijn wellicht heel handig. Maar je kunt niet zeggen dat ze niet hun best hebben gedaan op dit toestel.

Qua uiterlijk houdt de Samsung Galaxy Note het midden tussen een Galaxy S3, met eenzelfde plastic afwerking en net zulke knoppen, en een originele Galaxy Note. Van die laatste heeft hij de vorm overgenomen. Iets minder gestroomlijnd dan de Galaxy S3 en voor smartphone-begrippen vrij dik en zwaar.

Samsung Galaxy Note 2 kopen?
De Samsung Galaxy Note 2 heeft een adviesprijs van 699 euro. Dat is niet kinderachtig, maar je kunt gelukkig nog even sparen. Het toestel ligt in het vierde kwartaal in de Nederlandse winkels. Iets specifieker? "Voor de feestdagen", aldus Samsung. Tegen die tijd maken we een uitgebreide videoreview van de Samsung Galaxy Note 2.

Deel dit bericht:
Tags