Volg ons
Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Samsung brengt grote Note aan de man

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

We komen niet vaak buiten, tijdens een weekje MWC. Maar als het eens gebeurt, kunnen we niet om de Samsung Galaxy Note 10.1 heen. Door heel Barcelona hangen Samsung-banners, reclamezuilen en zijn zelfs volledige gebouwen ingepakt met reclames voor de Galaxy Note 10.1. Het is direct duidelijk dat dit product de belangrijkste lancering is voor Samsung.

Wij zijn het er op de burelen van BesteProduct nog altijd niet over eens of de originele Galaxy Note nu heel handig of juist heel lomp is. Feit is wel dat Samsung zelf heel tevreden is dat ze er wereldwijd twee miljoen heeft verkocht, en dus is het tijd voor een ander maatje. Je kunt het een grote Samsung Galaxy Note noemen. Je kunt het ook een Samsung Galaxy Tab 10.1 met toegevoegd pennetje noemen. In beide gevallen heb je helemaal gelijk. De mensen van Samsung zelf blijven hardnekkig volhouden dat ze met de Note een volledig nieuwe productgroep hebben  gecreëerd. Tablet noch smartphone. Vandaar dat je met de Note 10.1 ook gewoon een telefoongesprek kunt voeren, iets wat om praktische redenen niet aan te raden is als je geen headset hebt.

 

Blikvanger bij de Galaxy Note 10.1 is natuurlijk het pennetje, de stylus of zoals Samsung het noemt: de S-Pen. Deze is iets uitgebreider dan we gewend zijn van de originele Galaxy Note. Voordeel is dat hij nu nog meer drukgevoelig is. Net als met een viltstift krijg je dus dikkere strepen als je harder drukt. Op de achterkant van het pennetje zit, net als bij een ouderwets potlood, een gummetje. Door zijn dikte kun je het pennetje niet in de behuizing schuiven, die moet je dus los bewaren. Het is maar goed dat Ger, zo zegt hij zelf, 'nooit wat kwijt raakt'.

Net als met een viltstift krijg je dus dikkere strepen als je harder drukt.

We deden er vorig jaar nogal lacherig over toen we de HTC Flyer in handen hadden, maar Samsung lijkt toch echt bloedserieus werk te maken van hun S-Pen. Er staan al enkele applicaties op de Tab 10.1 die er gebruik van maken. Zo kan het apparaat geschreven notities omzetten in digitaal schrift. We konden niet testen of het ook werkten met de kraaienpoten die wij doorgaans neerzetten. Ook is er een uitgeklede versie van Adobe Photoshop beschikbaar en is het natuurlijk heel eenvoudig om over websites en foto's heen te kliederen.

Specificaties Samsung Galaxy Note 10.1
Zonder pennetje heb je met de Galaxy Note een capabele tablet in handen, zo lijkt het. Het apparaat draait op Android 4.0, Ice Cream Sandwich dat wordt aangedreven door een 1,4Ghz dual-core processor. De Note 10.1 is voorzien van een 3 megapixel camera. De behuizing is, we zijn inmiddels niet anders van Samsung gewend, plastic tot op het bot. Het geheugen is 16, 32 of 64GB groot, afhankelijk van hoeveel je er voor wilt betalen. Daarover gesproken: over de prijs is nog niets bekend. Tegen de tijd dat het toestel verkijgbaar is, in het tweede kwartaal van 2012, wordt daar pas meer over bekend.