Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Philips: 'Wisten niets van nieuwe connector op iPhone 5'

Door: Ger de Gram | 13 september 2012 19:38

Daar sta je dan, met al je nieuwe, glimmende audio-apparatuur met iPod-docks, maakt Apple een dag eerder doodleuk bekend dat ze gebruik gaan maken van een nieuwe 'lightning'-connector op de iPhone 5 en iPod. En die past natuurlijk niet. Het overkwam Philips bij hun najaarsshow. Wat doe je dan?

Daar sta je dan, met al je nieuwe, glimmende audio-apparatuur met iPod-docks, maakt Apple een dag eerder doodleuk bekend dat ze gebruik gaan maken van een nieuwe 'lightning'-connector op de iPhone 5 en iPod. En die past natuurlijk niet. Het overkwam Philips bij hun najaarsshow. Wat doe je dan?

Oude connector
Philips presenteerde in het altijd pittoreske Hoevelaken zijn nieuwe producten voor dit najaar. Een belangrijke plaats was ingeruimd voor de Fidelio-lijn: de audio-apparatuur van het bedrijf, dat onder andere home-cinema, hoofdtelefoons en draadloze speakers beslaat. Connectiviteit is belangrijk voor Philips, en daarom zijn veel apparaten uitgerust met iPod/iPhone-dockingstations. Maar hoewel Apple gisteren tijdens de lancering van zijn nieuwe producten een nieuwe connector presenteerde, zijn die van Philips uitgerust met de oude. Hoe kan dat?

VIDEO: Philips iPod-docks nog niet geschikt voor iPhone 5

"Je hoort natuurlijk alle geruchten, maar hoe de connector eruit ging zien? Geen idee"

Niet raar
"Hoewel we de afgelopen maanden al wel signalen hadden opgepakt dat er een vernieuwing van de connector bij iPods en iPhones zou komen, wisten we gisteren pas van de hoed en de rand", verklaart Kirsten Heinemans van Philips desgevraagd. Dat is opvallend, want dat is precies hetzelfde moment dat de consument die informatie kreeg. Overigens zegt Philips dat niet raar te vinden. "Dat is nu eenmaal de manier van Apple. We hebben Apple er verder ook niet over gesproken."

We hebben Apple er niet over gesproken


Draadloze toekomst

Bang dat de audio-apparatuur van Philips nu bij de lancering al verouderd is, is Heinemans niet. Volgens haar zijn er genoeg mensen met een iPod of iPhone die voorzien zijn van de bekende connector, en die zullen niet massaal meteen overstappen op de nieuwe generatie Apple-producten. Daarbij heeft Apple momenteel wel een belangrijk aandeel op de smartphone- en mp3-spelermarkt, maar kijkt Philips ook verder, bijvoorbeeld met docks met mini-USB voor andere telefoons. "We merken ook dat de trend langzaam draadloos wordt, via wifi en Bluetooth. Dat is toch wel de toekomst."

Adapter als oplossing
Voor wie nu een prachtige iPod-dock heeft staan en wél een iPhone of iPod van de nieuwe generatie wil hebben, is er geen nood aan de man. Philips is namelijk nu bezig met het ontwikkelen van een speciale adapter, waarmee je de audio-apparatuur geschikt kan maken voor de nieuwe generatie Apple-producten. Wanneer deze op de markt komen en of en zo ja, wat ze gaan kosten is nog niet bekend.

iPhone 5 dockingstation van Philips?
Ben je in het bezit van een iPhone 5 en wil je daar een specifieke dock voor hebben, nog even geduld. Heinemans kon nog niet vertellen wanneer Philips met speciale 'lightning-connectorproof'-docks komt, maar verklapte wel dat Philips ze in ieder geval gaat ontwikkelen. "Dat gaan we absoluut doen, zeker weten."

Deel dit bericht:
Tags