Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Senseo Sarista: beleef die bonen!

Door: Paul Gersen | 20 september 2012 11:29

Philips heeft hoge verwachtigen van zijn nieuwste product op koffiegebied: de Senseo Sarista. Deze koffiemachine moet de smaak van versgemalen bonen combineren met het gemak dat we kennen van koffiepads. Dat vraagt natuurlijk om een bakkie.

Toen wij onlangs de vloer van de productshow van Philips opliepen, vlogen de kekke termen ons al om de oren. Blends. Beleving. Ervaring. Nee, het ging hier niet om een nieuwe flatscreen of smartphone, maar een…koffiezetapparaat! Of beter gezegd: de Senseo Sarista. Deze koffiemachine moet de smaak van versgemalen bonen combineren met het gemak dat we kennen van koffiepads. Dat vraagt natuurlijk om een bakkie.

Een beetje bedrijf schotelt zijn werknemers geen senseopads meer voor, maar pakt uit met bonen. Verse bonen. Tenminste, dat roepen de fijnproevers bij BesteProduct ’s ochtends: de mannen die er ook voor hebben gezorgd dat we tegenwoordig een apparaat met maalsysteem hebben staan. Philips, samen met Douwe Egberts initiatiefnemer van het Senseo-padsysteem, moet de versebonenrage ook in de smiezen hebben gehad en komt nu met een koffiemachine dat bonen maalt, maar waar je geen moeite voor hoeft te doen om het te zetten: de Senseo Sarista.

Bean-funnel in Senseo Sarista
Het werkt heel eenvoudig: je koopt een (overigens niet goedkope) Senseo Sarista en maakt eens in de zoveel tijd een ommetje naar de supermarkt. Als het goed is, staan daar op de koffie-afdeling de zogenaamde bean-funnels, een veel te hip woord voor bonenkoker. En hier schuilt de kracht van het systeem in. Deze funnels bevatten genoeg bonen voor twintig bakken troost, gaan geopend een maand mee en zijn met een hand op de Sarista te draaien. Met een luchtafsluitsysteem, zodat je de bean-funnels er ook weer makkelijk vanaf kunt halen en een andere funnel erop kunt zetten. De bean-funnels komen in zes verschillende smaken, dus de visite kan kiezen. En ook niet verkeerd: na iedere koffiezetactiviteit reinigt het apparaat zichzelf kort, zodat je geen resten van de cafeïnevrije koffie van je partner proeft.

De bean-funnels komen in zes verschillende smaken, dus de visite kan kiezen.

Een hele kan koffie uit de Sarista
Groot voordeel van de Senseo Sarista is dat je niet alleen een of twee koppen koffie kunt zetten, maar met een druk op de knop ook een hele kan laat vollopen. Je hoeft dus geen half uur meer bij de automaat te staan voordat je voor al je collega’s koffie hebt gezet. 

Er komen vooralsnog twee verschillende Senseo Sarista’s op de markt: de Senseo Sarista Pearl White en de Senseo Sarista Deep Black. Die tweede is een iets uitgebreidere versie van de eerste: je krijgt daar standaard de koffiekan bijgeleverd en je kunt je koffie ook nog door middel van drie standen qua sterkte aanpassen. De Senseo Sarista Pearl White heeft geen kan, maar die kun je er wel los bij kopen.

Een Philips Senseo Sarista kopen
De Senseo Sarista van Philips is te koop vanaf 1 oktober 2012. De Senseo Sarista Pearl White gaat 249 euro kosten, de Senseo Sarista Deep Black 289 euro. Vanaf dat moment moeten ook de bean-funnels in de supermarkt te verkrijgen zijn. De advisieprijs daarvan bedraagt 4,79 euro per funnel. Binnenkort zullen we de Senseo Sarista uitgebreid testen voor een video-review.

 
Deel dit bericht:
Tags