Volg ons
Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Samsung wil succes Eco Bubble-wasmachines uitbouwen

door Eelko Wester
Deel dit bericht:

Samsung is een relatieve nieuwkomer op de markt van wasmachines. Neemt niet weg dat de Koreaanse fabrikant met hun Eco Bubble-technologie in korte tijd een stevige voet aan de grond heeft gekregen in wasmachine-land. De nieuwe lijn 2013 Eco Bubble-wasmachines moet alleen de gearriveerde merken later trillen.

Als Samsung in een product gelooft, gaat de fabrikant er ook helemaal voor en worden kosten noch moeite gespaard. Het is dan ook niet gek dat bij de lancering van de nieuwe lijn wasmachines op de IFA in Berlijn je bij het binnenrijden van de Duitse stad stuit op een kantorenflat die is behangen met een enorme reclamebanner van Eco Bubbles.

Samsung Eco Bubbles video

Weer eens wat anders dan een Samsung Galaxy Camera of Galaxy Note 2, die Eco Bubbles-wasmachines 

Trots op Eco Bubbles
"We zijn trots op het succes van Eco Bubbles", zegt Jeroen van Hall, brand/product manager van Samsung. "Vooral in Nederland gaan de verkopen goed. We zijn in aantallen zelfs marktleider in Nederland in de verkoop van wasmachines. Niet in omzet, maar dat komt omdat onze machines in vergelijking met de concurrentie beduidend goedkoper zijn."

Siemens en Bosch
De bewering van Van Hall is bout. Keiharde getallen ontbreken om de markleiderpositie te bevestigen en zijn lastig te achterhalen. Het GfK beschikt over cijfers, maar die worden niet prijsgegevens als je er niet royaal voor betaalt. Dan maar eens aan de concurrentie vragen. De reactie van BSH, de moedermaatschappij van erkende wasmachinemerken als Bosch en Siemens, is veelzeggend: "Zowel de merken Bosch als Siemens hebben een groot marktaandeel en een leidende positie in de Nederlandse markt als het gaat om witgoed. Het is onze ambitie om altijd een plek binnen de top 3 te bekleden. Het kan natuurlijk zijn dat een van de andere merken (tijdelijk) een hogere positie bekleedt. Wat belangrijk is voor ons, is dat wij over langere periode ons marktaandeel handhaven of uitbreiden", aldus de BSH-woordvoerster.

De Eco Bubbles-technologie zorgt ervoor dat je op lagere temperatuur kunt wassen zonder in te boeten aan waskwaliteit


Hoe werkt 'Samsung Eco Bubbles'?
 
Zoals de naam al zegt, maken de wasmachines van Samsung gebruik van bubbels. Voor het water met de zeep de machine in gaat, wordt het eerst langs een generator geleid die er lucht bij pompt. De bubbels van water en zeep zorgen er vervolgens voor, zo stelt Samsung, dat de zeep 'dieper en sneller in de kleding wordt opgenomen'. Van Hall: "Het is daardoor mogelijk om op lagere temperatuur te wassen. Dat levert een energiebesparing op tot zeventig procent."

Stillere motoren
Samsung introduceerde de Eco Bubble-technologie enkele jaren geleden, maar presenteerde op de IFA een nieuwe generatie. Het Eco Bubble-principe werkt hetzelfde, maar Samsung heeft wel de motoren vernieuwd. Van Hall: "De nieuwe motoren zijn beduidend stiller. Vooral bij hogere toerentallen hoor je ze minder. Daarnaast zijn deze motoren ook energiezuiniger. Ze hebben daardoor een hoger energielabel."

Samsung Eco Bubble wasmachine kopen
Samsung heeft een grote range aan Eco Bubble-wasmachines op de markt gebracht. In de ranglijst van beste wasmachines vind je een overzicht.

Diverse consumenten tonen zich zeer tevreden met hun Samsung Eco Bubbles-wasmachine. Enkele goed scorende modellen zijn:

Producten genoemd in dit artikel
Samsung WF 0804 Y8E
Geen prijzen
Samsung WF 0704 Y7E
Geen prijzen