Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Samsung Galaxy S6 Edge+ wordt belangrijkste phablet

Door: Ger de Gram | 13 augustus 2015 16:01

Samsung presenteert de Samsung Galaxy S6 Edge+. Een 5,7 inch telefoon met uitgebreide streamingmogelijkheden en meer functionaliteiten voor de Edge-rand. De adviesprijs is 799 euro voor de 32 GB-editie.

Samsung presenteert de Samsung Galaxy S6 Edge+. Een 5,7 inch telefoon met uitgebreide streamingmogelijkheden en meer functionaliteiten voor de Edge-rand. De adviesprijs is 799 euro voor de 32 GB-editie.

De S6 Edge+ is de nieuwe broer van de in maart aangekondigde Galaxy S6 Edge. En net als bij andere merken staat het extra plustekentje voor plussize. Met andere woorden: met 5,7 inch is de S6 Edge+ een stuk groter dan de S6 Edge.

Daar heeft Samsung alle reden toe. Het bedrijf vertelde tijdens de perspresentatie op haar Nederlandse hoofdkantoor in Delft dat het uitgebreide onderzoeken heeft gedaan naar schermformaten en gebruik. Het resultaat is geestig: we willen met zijn allen grote displays op kleine telefoons.

Samsung Galaxy S6 Edge vs Edge+ 

Een oplossing die logischerwijs onmogelijk lijkt. Samsung denkt er iets op te hebben bedacht, want de S6 Edge is mede dankzij zijn touchscreen dat doorloopt in de zijkant van de telefoon smaller dan haar andere phablets. Dat klopt. De S6 Edge+ is inderdaad dunner dan de Note 4. Dat het echter om een verschil van 3 millimeter gaat, laten we maar even in het midden…

Samsung Galaxy S6 Edge+: prachtige telefoon
Goed, dat is een wat flauwe opmerking, want de Galaxy Edge+ is een prachtige telefoon. Een smartphone waarbij het display in zijn geheel doorloopt in de randen van het scherm – dat is gewoon geweldig om te zien. Niets meer, niets minder. We kregen tijdens de presentatie de kans om te spelen met de gouden editie en zelfs die is een lust voor het oog.

Bovendien heeft Samsung de speciale Edge-rand meer mogelijkheden gegeven. Zo kun je nu naast je contactpersonen er ook je favoriete apps op kwijt via de speciale Apps Edge. Zo kun je in theorie razendsnel WhatsApp of Facebook opstarten. Of je dat in de praktijk gaat doen is een tweede, maar het is aardig dat Samsung de Edge blijft verbeteren.

De Galaxy S6 Edge+ is een prachtige telefoon

Dat doet het bedrijf ook omdat de S6 Edge+ de belangrijkste phablet in Europa moet worden. Samsung had de afgelopen jaren wisselend succes met de Note-serie, maar uit onderzoeken is gebleken dat het belangrijkste verkoopargument bij de Note, de speciale S-pen om het toestel te bedienen, niet of nauwelijks gebruikt wordt. We kregen statistieken te zien die we helaas niet mogen publiceren, maar neem van ons aan: geen hond die de speciale stylus gebruikt.

In Europa althans, in Azië denken ze daar anders over. Gevolg: de Galaxy Note 5 komt alleen daar uit. Wij westerlingen moeten het doen met de S6 Edge+.

In Europa gebruikt niemand de S-pen van de Note 4

En dat is in zijn geheel niet erg, want de S6 Edge+ is niet alleen erg mooi, het toestel is ook nog eens voorzien van hele moderne specificaties. Precies zoals zijn oudere Galaxy S6 en zijn S6 Edge-broertjes. Dat houdt in dit geval in dat deze Androider onder meer een 64 bits octacoreprocessor, 4 GB RAM en een 16 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie bevat.

Videostreaming
Vooral laatstgenoemde is interessant: Samsung heeft de camerasoftware namelijk voorzien van iets nieuws. Via ‘live-opname’ kun je direct video’s streamen, om zo in te spelen op apps als Meerkat en Periscope. Gek genoeg heeft Samsung gekozen voor YouTube Live, met als belangrijkste argument dat deze dienst HD-video ondersteunt. Via het menu kun je eventueel andere apps selecteren. 

Samsung Apps Edge

 

Ook probeert Samsung het aloude probleem van een korte accuduur zoveel mogelijk te beteugelen. Ook in 2015 gaat een telefoon niet langer dan een dag of twee mee - de S6 Edge+ ook niet. Dat komt vooral door praktische bezwaren: om een flinke capaciteit te hebben moet een accu vooralsnog vrij groot zijn. En willen we niet met zijn allen juist kleine telefoons? Samsung probeert dit op te lossen via haar Fast Charger. Bij de S6 edge werd al een razendsnelle charger meegeleverd, die van de S6 Edge+ is nog iets beter: in 90 minuten is een compleet lege telefoon weer in zijn geheel opgeladen. Een fijne toevoeging. 

Of dat gaat zorgen voor wereldschokkende verkopen, weten we niet. De Samsung Galaxy S6 Edge was bij lancering namelijk erg duur en de verwachting is dat ook de S6 Edge+ geen goedkope jongen zal zijn. Bovendien kon Samsung geen duidelijkheid scheppen of de S6 Edge+ verbeteringen met betrekking tot de sofware heeft doorgevoerd: de S6-lijn werd dit jaar nogal bekritiseerd door RAM-problematiek. Even afwachten, dus.

De S6 Edge+ komt er in het goud en zwart. In andere landen zullen er ook kleuren als blauw en beige beschkbaar zijn. De 32 GB-versie is vanaf 4 september verkrijgbaar tegen een verkoopadviesprijs van 799 euro.

Deel dit bericht:
Tags