Volg ons
Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Acer lanceert smartphone pc en blokkendoos pc

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

De pc zoals we die nu nog kennen waarbij een grote kast is gevuld met componenten als een harde schijf en processor, gaat de komende jaren in raptempo verdwijnen van onze studeerkamers en werkplekken. Tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn lanceerde fabrikant Acer de Jade Primo, een smartphone die dienst doet als computer en de Acer Revo Build, een pc die je als een blokkendoos in elkaar zet.

Bij de PC Phone maakt Acer direct slim gebruik van een nieuwe feature van het nieuwe besturingssysteem Windows 10: Continuum. Die maakt het namelijk mogelijk om je smartphone als pc te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is hem in een dockingstation te zetten. Je kunt er dan een toetsenbord, groot beeldscherm plus draadloze muis op aansluiten en werken maar. Je nieuwe smartphone moet dan natuurlijk wel op Windows Mobile 10 draaien. Dat wordt pas later dit jaar gelanceerd, waardoor de Jade Primo niet eerder dan begin 2016 op de markt komt. Over de prijs liet Acer ook nog niets los.

Ook over de specificaties van de Jade onthulde Acer niet veel. Ja, hij krijgt een 5,5 inch scherm, 21 megapixel camera achterop en een 8 megapixel selfiecamera. Verder draait het toestel op een Snapdragon 808 processor. Of dat voldoende is om straks als thuis pc te fungeren, moet nog blijken.

Acer Revo Build
Acer Revo BuildMinstens zo opmerkelijk was de lancering van de Acer Revo Build M1-601. Deze pc kun je opbouwen als een blokkendoos. De vierkante blokken zijn 12,5 cm groot. De basis bestaat uit een mini-pc met 32 GB flashgeheugen.Bij de Revo Build is dat echter gemakkelijk uit te breiden. Je koopt een blok met meer of veel meer geheugen en die stapel je er gewoon bovenop. Hetzelfde kun je doen met een harde schijf, een extra koeler, draadloze oplader voor je smartphone of een blok met speakers. Wil je de Revo Build meenemen en heb je minder geheugen nodig? Gewoon het blok er tussenuit halen. Snoeren zijn niet nodig. De blokken maken contact via magnetisch verende pinnetjes.
De basis mini pc kost 199 euro en wordt in oktober 2015 op de markt gebracht. 

Acer Switch 12S 
De Acer Switch 12S springt om meerdere redenen in het oog. Het design is strak en chique en heeft mooie lijnen lopen voor de antenne. Die zitten daar niet voor niets, want ze geven je Wifi-bereik een geweldige boost. De ontvangst is tot drie keer beter dan normaal, als we Acer mogen geloven. 

De Acer Switch 12S komt beschikbaar met een Full HD scherm en 4K-scherm. Vooral dat laatste levert met een schermformaat van 12,2 inch haarscherpe beelden op. Wie zijn favoriete series via Netflix dus het liefst in 4K bekijkt, kan zijn lol op met dit 2-in-1 apparaat van Acer.

Het scherm en toetsenbord zijn met een magneet aan elkaar verbonden. Er is daardoor geen kliksysteem nodig; een rukje aan een van de zijden is genoeg om de twee van elkaar te scheiden. Het scherm kun je er vervolgens ook 180 graden gedraaid inzetten, waarmee je het apparaat in een 'presentatiestand' zet. Fijne bijkomstigheid is dat de twee onderdelen apart van elkaar zijn op te laden. Schiet de batterij van je tablet in het rood, klik hem dan in het toetsenbord om er een paar uur extra uit te persen.

Wanneer de Acer Switch 12S precies uitkomt, is nog een raadsel. Niemand van Acer kon ons iets vertellen over een eventuele releasedatum en prijs.

 

 

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht