Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

LG P940 Prada 3.0: uiterlijke schijn

Door: Dennis de Vries | 6 maart 2012 11:48

Laat je niet afleiden door de wereldfaam van Edward Norton en Daria Werbowy, het gaat om de LG PRADA 3.0 die ze in hun hand hebben. Wij hebben de videoreview. Zonder Edward en Daria, maar met Ron Smeets.

Die twee mensen op de foto? Die zijn beroemd. Maar laat je niet afleiden door de wereldfaam van Edward Norton en Daria Werbowy (Werbo-wie?), het gaat om de telefoon die ze in hun hand hebben: de LG P940, ook wel bekend als de LG PRADA 3.0. Minstens zo beroemd is Ron Smeets van MobileCowboys, die het toestel voor ons voor de camera bespreekt. Zijn oordeel: "Een Prada koop je vanwege de naam. Wat het kan? Who cares"

Daar heeft Ron een punt. Een Prada-telefoon koop je niet voor praktische doeleinden. De Samsung Galaxy S2, de Galaxy Nexus, zelfs de gloednieuwe Sony Xperia S zijn voor een paar tientjes minder al te krijgen, maar presteren meer en hebben betere specificaties. De Prada 3.0 moet het van zijn looks hebben. En die heeft het toestel.

Een Prada koop je vanwege de naam. Wat het kan? Who cares"

Smartphone met Italiaans design
Prada heeft bij het design van dit toestel een dikke vinger in de pap gehad. En als we af moeten gaan op het kleurgebruik van het Italiaanse modehuis bij het ontwerp van die toestel, dan is 'zwart het nieuwe zwart'. Het komt terug in alle delen van de PRADA 3.0. Van de leerachtige batterijcover tot de het 4,3 inch beeldscherm. Zelfs de interface die over Android 2.3 is ontworpen is grotendeels zwart. Alle iconen en widgets die het besturingssysteem rijk is, zijn daarentegen spierwit. De LG PRADA 3.0 is voorzien van een Nova-beeldscherm, dat vooral heel helder wit weergeeft. We zagen dit voor 't eerst op de LG Optimus Black, maar juist met de zwart-witte startschermen komt deze contrastrijke beeldschermtechniek uitstekend uit de voeten.

Specificaties LG PRADA 3.0
De P940 is de derde PRADA-telefoon die samen met LG gemaakt is. Eerdere versies, de KE850 en de KF900, zagen er vooral aardig uit maar waren in gebruik niet ideaal. Voor wie denkt dat de LG PRADA 3.0 alleen maar een mooi gezichtje heeft: de brains zijn wel degelijk aanwezig in deze beauty.

  • Het toestel heeft een 1Ghz dual-core processor die gebruik maakt van dezelfde techniek als in de LG Optimus 3D Speed. Nee, 3D beelden zitten er niet in. Het zorgt wel voor een soepele gebruikservaring.
  • Achterop zit een 8 megapixel camera met LED-flits. Filmpjes kunnen geschoten worden in 1080p Full HD.
  • Het toestel voorziet in 8GB aan opslaggeheugen. Niet bijzonder veel voor een high-end smartphone, maar gelukkig is daar de MicroSD-kaartslot. Je kunt zelf het geheugen dus uitbreiden voor als je meer wilt.
  • De LG P940 draait op Android 2.3 Gingerbread. De meest recente versie, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, zal dit toestel waarschijnlijk nooit bereiken.

Bekijk de review van de LG P940 PRADA 3.0

Deel dit bericht:
Tags