Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Panasonic lanceert Android-smartphone Eluga

Door: Ger de Gram | 21 februari 2012 09:31

Panasonic presenteerde tijdens haar jaarlijkse conventie in Hamburg sinds jaren weer een nieuwe mobiele telefoon. De Panasonic Eluga is een 4.3 inch Android-smartphone, met een opmerkelijke feature: hij is schok- en waterbestendig.

Er waren al wat geruchten in de mobiele wereld, maar tijdens haar jaarlijkse conventie in Hamburg presenteerde Panasonic sinds jaren weer een nieuwe mobiele telefoon. De Panasonic Eluga is een 4.3 inch Android-smartphone, met een opmerkelijke feature: hij is schok- en waterbestendig. BesteProduct was bij de lancering.

Reputatie
Panasonic heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om schokbestendige apparaten. De FT-serie biedt al jaren een oplossing voor fotografie in de sneeuw of op het water, terwijl de Toughbooks de ideale laptops zijn voor in de bouw. De Eluga smartphone moet daar op aansluiten, met een groot scherm, weinig gewicht (103 gram) en een hedendaags besturingssysteem. Met Android 2.3.5 moet 'ie ook voor dagelijks gebruik geschikt zijn. Bovendien denkt Panasonic aan de toekomst: ook NFC ontbreekt niet. Een update naar de nieuwste versie van Android 'wordt verwacht'.

Specificaties in het kort

  • 103 gram
  • 1 GHz dual-core processor
  • 4,3" qHD 960 x 540 OLED display
  • Android 2.3.5. Update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich volgt deze zomer

Design Panasonic Eluga
Qua design valt in ieder geval een ding op: Panasonic heeft goed naar de grote mobiele fabrikanten gekeken. Het (mooie) zwarte uiterlijk en de strakke hoeken doen aan de LG Optimus 2x Speed en de Samsung Galaxy S2 denken. De achterkant is dan weer net even anders: zilverkleurig en van stevig aluminium. Dat ziet er behoorlijk stijlvol uit. Een stuk beter dan bijvoorbeeld de ‘ruggedized’ camera’s en laptops van Panasonic.

Panasonic mikt met de Eluga-smartphone op synergie

'Content-sharing'
Niet alleen qua design moet de Eluga met andere merken concurreren. Panasonic mikt op synergie. Tegelijk met de lancering van de Eluga lanceerde de fabrikant een speciale 'Viera-app'. Hiermee toon je allerlei content direct, met behulp van wifi, op een Panasonic plasmatelevisie. Met een bekende swype-beweging schuif je foto's en video's van je 'kleine' 4.3 inch qHD-scherm, naar je gigantische televisie in de woonkamer. Geen gedoe met kabels of streaming, nee, gewoon één soepele vingerbeweging en klaar is Kees. Het wordt ook mogelijk om straks met de Eluga andere apparaten van Panasonic te bedienen. Daarmee wordt de smartphone een soort afstandsbediening voor je Panasonic blu-rayspeler en Panasonic muziekinstallatie.

Dit voorjaar is de Viera-app te downloaden in de Android marketplace. Mocht je dus een andere Android-smartphone hebben, maar wel een Panasonic-tv uit de GT50 of VT50-serie, dan werkt de applicatie ook. Later dit jaar zal BesteProduct de Eluga uitgebreid testen.

Deel dit bericht:
Tags