Volg ons
Niels Willems
Niels Willems
Redacteur

Bont en wit met twee trommels in één Haier Duo wasmachine

door Niels Willems
Deel dit bericht:

Tijd is kostbaar. Gemiddeld spenderen we 330 uur aan de was, heeft Haier uitgerekend. De Chinese fabrikant heeft iets bedacht om minder tijd kwijt te zijn. Twee trommels in één machine. Boven de bonte was op 40 graden en onder de witte op 60. Of omgekeerd. 

Twee trommels, hoe werkt dat?

De twee trommels zijn beide aan de voorkant te laden. Een kleinere trommel boven voor 4 kg was en een grote trommel met 8 kg capaciteit. Boven heb je 12 wasprogramma’s tot je beschikking en onder kies je uit 18. Met het LCD touchscreen aan de bovenkant van de Haier Duo bedien je beide trommels. De was-trommel-toren is 128 cm hoog en heeft een normale breedte en diepte van 60 cm. 

Eerst China later in 2016 Europa

De nieuwe Haier wasmachine komt in 2016 eerst in China op de markt. Later verschijnt de noviteit ook in de Europese winkels. Een prijsindicatie kon niet worden gegeven tijdens de IFA beurs.

Niet de eerste maar wel een beetje

Op de beurs horen we tijdens persconferenties vaak dat we een wereldpremière beleven. Ook Haier presenteerde de Haier Duo als een noviteit. Klopt een beetje. De vorm is nieuw maar eerder dit jaar presenteerde LG op de CES in Las Vegas ook een wasmachine met twee trommels. De extra trommel zit in een schuiflade. Hoewel we geen idee hebben of twee trommels nu echt praktisch is, ziet de Haier DUO er logischer uit.

LG wasmachine twee trommels
Soort glamour foto van de LG wasmachine met een extra trommel in een schuiflade. De ‘Dual Twin Load wasmachine’ werd op de CES in Las Vegas geïntroduceerd en de hele machine doet erg Amerikaans aan. Komt waarschijnlijk niet op de Nederlandse markt.