Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: De lekkerste vanillevla is van Campina

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Vanillevla, een onvervalste topper onder de toetjes! Deze lekkernij staat in mening gezin als afsluiter van het avondeten op tafel. Om direct op te smikkelen of natuurlijk om er een 'vla-flip' van te maken. Maar welke vanillevla is nou de lekkerste? Een deskundig panel zocht het uit! Bekijk hier de winnaar en de volledige uitslag van de AD-test.

Uitslag | De lekkerste vanillevla


#1 | Campina

Een natuurlijke vanillesmaak met zelfs een zweem van gekookte melk. Had wel wat romiger en iets minder geel gemogen.

7,3

Prijs: 1,21 euro per liter


#2 | Mona Intens

Mooi glad en hulde voor het gebruik van echte vanillestokjes. De vanillesmaak slaat echter te ver door en de dikke vla is veel te plakkerig in de mond.

7

Prijs: 1,99 euro per liter


#3 | Zuivelhoeve

De structuur is lekker vol. De smaak is ook niet vies, maar proeft eerder als karamel- dan vanillevla.

6,0

Prijs: 2,74 euro per liter


#4 | Melkunie

Goed lobbig, maar veel te onnatuurlijk geel en met een superzoete smaak die al na twee happen gaat tegenstaan.

5,3

Prijs: 1,18 euro per liter


#5 | Weerribben Zuivel

Een mooie, natuurlijke kleur; maar te dunnetjes. De zwakke vanillesmaak ebt bovendien onmiddellijk weg en laat een stroef mondgevoel achter.

5,3

Prijs: 1,91 euro per liter


Testpanel

  • Ernst van der Schans (60) Al 25 jaar actief met zijn Den Eelder zuivel. Met spin-offmerk Gijs onlangs nog de glansrijke winnaar van onze volle yoghurttest.
  • Willem van der Schans (29) Goedlachse kroonprins van het Gelderse zuivelrijk. Kreeg zijn liefde voor en kennis over de boerenzuivel met de vlalepel ingegoten.
  • Fleur Dérogée (35) Nog zo’n vrolijke fijnproever. Houdt zich als culinaire duizendpoot ondermeer bezig met films, blogs, rondleidingen en lesprogramma’s over voedsel.
Over deze test

Deze test verscheen op 18 januari 2017 in het AD, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC.

Maandelijks test BesteProduct.nl samen met deze kranten apparaten die je op onze website vindt. Van de andere testen (zoals deze ) vind je een korte samenvatting op onze website.

Geen test missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan in het blauwe vlak) of volg ons op facebook of twitter.
Of neem een abonnement op één van de kranten! Daarin staat elke woensdag een uitgebreid verslag en test van producten die vrijwel elke Nederlander gebruikt of eet.