Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Panasonic Convention 2017: Veel nieuws onder de zon in Frankfurt

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Ieder jaar in februari is het weer raak in Frankfurt: De Panasonic Convention 2017. En… wij waren er natuurlijk bij! Het Japanse elektronicabedrijf liet ons weer veel nieuwe mooie dingen zien in diverse productgroepen. Bekijk hier een overzicht met wat ons betreft de hoogtepunten.

Nieuwe UHD OLED HDR en LCD HDR televisies

Een lange muur vol prachtige beschermen begroette ons in Frankfurt. Op het CES presenteerde Panasonic al een gloednieuw OLED-televisie, de EZ1000. Met 77 inch en een prijskaartje van ruim zevenduizend euro is de TV echter niet te betalen voor de meeste (vrijwel alle) consumenten.

Diezelfde imposante EZ1000 was ook in Frankfurt te zien, maar er werd ook de EZ950 serie gepresenteerd. Beschikbaar in ’55 en ’65 en uitgerust met een prachtig OLED-scherm. Dit jaar te koop voor een prijs vanaf ongeveer 2500 euro, al een stuk beter betaalbaar. Ten opzichte van het absolute topmodel ontbreekt het bij dezer serie aan een Absolute Blackfilter (dat reflecties op je scherm vermindert) en het Dynamic Blade speaker systeem.

Vind je OLED toch nog te duur, Panasonic lanceert ook drie nieuwe LCD 4K HDR televisies: De EX600, EX700 en EX780. De televisies zijn beschikbaar vanaf 40 inch tot maximaal 75 inch. Alle televisie ondersteunen de HDR10- en HLG standaarden. HLG (Hybrid Log Gamma) moet het makkelijker mogelijk maken om tv-uitzendingen in HDR te kunnen weergaven, op dit moment kan dat in Nederland nog niet.

Veelbelovend videobeest: Lumix GH5

De Lumix GH4 was al een topper onder veel videomakers. In een compact jasje schiet je hier prachtige 4K-beelden mee, ook nog eens stukken goedkoper dan met een grote (lompe) professionele videocamera. Met de nieuwe GH5 schiet je 4K-beelden met 60fps en in 1080p zelfs met 180fps. Dat levert vloeiende beelden op en de mogelijkheid om slow motion heel mooi weer te geven. Waar zijn voorganger nog een 16 megapixel sensor had, heeft de GH5 een 20 MP sensor.

De camera is niet alleen geschikt voor videowerk. Je hebt met de GH5 de mogelijkheid om foto’s in 6K te schieten. In de presentatieruimte kregen we verschillende demonstraties te zien van enkele nieuwe features. Zo kan de GH5 nog vóórdat je op de knop drukt een aantal foto’s maken. Ben je een fractie van een seconde te laat om iets vast te leggen (bijvoorbeeld tijdens sportfotografie), dan kan dit zomaar je redding zijn. We moeten er wel bij zeggen dat de foto’s in dit geval in JPEG worden geschoten, niet in RAW.

Ook de beeldstabilisatie is sterk verbeterd. Ter vergelijking werd de GH5 naast een concurrent gezet op een wiebelend platform. Of dit altijd helemaal eerlijk verloopt kun je je afvragen, maar de beeldstabilisatie van de nieuwe Lumix zag er dik in orde uit.

De GH5 lijkt alles in zich te hebben om dit jaar te slagen. Fantastische videomogelijkheden en ook zeker geschikt voor het maken van foto’s. Je moet trouwens wel de portemonnee trekken want voor alleen de body betaal je al zo’n tweeduizend euro. Slik! Maar eerlijk is eerlijk, het lijkt wel een absolute topper te zijn. De camera verschijnt in maart/april van dit jaar op de markt.

Wat ons verder opviel

Wat een baard! Met de nieuwe ER-GD50 en ER-GD60 moet dit een koud kunstje voor je worden. Al gaat zo’n kunstwerk met de baardgroei van deze redacteur nooit gebeuren.
Ook daar waar de zon niet schijnt, groeit weleens wat haar. Panasonic heeft de oplossing!
Is it a TV? Is it a window? It’s both!! Zet dit doorzichtige scherm aan en het verandert in een Full HD televisie. Een indrukwekkende technologie in ontwikkeling!
Een professionele kok trakteerde de Nederlandse pers op verschillende sapjes en smoothies. Met de MJ-L600 (beschikbaar vanaf de zomer 2017) kun jij dit straks ook.
Ook Panasonic gaat vol mee in de trend van het ontwerpen van een Smart Home. Of je nu je waardevolle spullen, je huisdier of je oma in de gaten wil houden… er zijn slimme oplossingen voor.
Big Brother is watching you! Met de camera’s van Panasonic krijgen winkeliers steeds meer inzicht in het gedrag van hun klanten. De redactie van BesteProduct.nl werd natuurlijk ook nauwlettend in de gaten gehouden.