Volg ons
Niels Willems
Niels Willems
Redacteur

Test: De beste kroketten haal je bij Albert Heijn

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Kroketten! Wie is er niet dol op? Op een broodje, bij de patat of als lekkere snack tussendoor. En als je ze zelf klaarmaakt, welk doosje kroketten kun je dan eigenlijk het best halen? Een panel vol kroketten-kenners zocht het voor je uit in deze AD-test. En wat blijkt... het huismerk van een supermarkt gaat er met de winst vandoor!

Uitslag | De beste kroketten


#1 | Albert Heijn

Voortreffelijk van binnen: mooi vloeibare ragout, goede rundvleesblokjes en genoeg peterselie. De paneerjas is lekker dun, maar eindigt iets te slap.

7,3

Prijs: 0,31 euro per 70 gram


#2 | Beckers

Grof gepaneerd en met een lekkere rundvleessmaak en geur; alleen net wat minder uitgesproken dan AH. De ragout is goed glad, maar kent veel te weinig vleesstukjes.

6,2

Prijs: 0,39 euro per 70 gram


#3 | Kwekkeboom

Flinke lekkage in de pan, maar nog steeds een prima korst. Laat echter punten liggen qua vulling: veel vlees, maar bloemig van smaak en geel gekleurde ragout.

6,1

Prijs: 0,66 euro per 90 gram


#4 | Van Dobben

Van buiten veruit de mooiste. Kampt van binnen echter met dezelfde mankementen als Kwekkeboom: krankzinnig geel, bloemig en nauwelijks rundvleessmaak.

6,0

Prijs: 0,62 euro per 70 gram


#5 | Mora

Met zijn donkere broodkruim en torpedovorm duidelijk het buitenbeentje. Ook de harde, vettige korst en de zoute, lobbige ragout bekoren allerminst.

5,0

Prijs: 0,39 euro per 75 gram


#6 | Snack Fan (huismerk Aldi)

De korst is keihard. De ragout smaakt supervlak en heeft een structuur als behangplak. En er zijn vleesblokjes noch peterseliesnippertjes zichtbaar

3,7

Prijs: 0,17 euro per 70 gram


Testpanel

  • Kim Groot (39), Levert zijn smakelijke Grootmeester-Kroketten aan vele horecazaken.
  • Victor Fielmich (39), Als chefkok en eigenaar van Restaurant ElVi al drie jaar op rij bekroond met een Bib Gourmand van Michelin.
  • Jasper Bode (37), Ontwikkelde zich in de keuken van zijn eigen strandtent in Egmond aan Zee tot ware kroketten-kenner.
Over deze test

Deze test verscheen op 5 april 2017 in het AD, Tubantia, De gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC.

Maandelijks test BesteProduct.nl samen met deze kranten apparaten die je op onze website vindt. Van de andere testen (zoals deze ) vind je een korte samenvatting op onze website.

Geen test missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan in het blauwe vlak) of volg ons op facebook of twitter.
Of neem een abonnement op één van de kranten! Daarin staat elke woensdag een uitgebreid verslag en test van producten die vrijwel elke Nederlander gebruikt of eet.