Volg ons
Niels Willems
Niels Willems
Redacteur

De nieuwe iPhone 8 komt eraan. 9 geruchten waarvan we bijna zeker zijn.

door Niels Willems
Deel dit bericht:

Van de 6s naar de 7 was misschien ietwat teleurstellend. Ja, de iPhone 7 werd beter, is nu waterdicht en heeft een fantastische camera. Maar voor het oog veranderde er niet zoveel. Dat zal met de 8 wel anders worden. Hieronder 9 geruchten op een rij waarvan we vrij zeker zijn.

Let op: deze foto's komen van een fabrikant van smartphonehoesjes. Er zit dus een case omheen. Dit is het meest voorkomende model in foto's en tekeningen die lekken naar de buitenwereld.

De 9 geruchten over de nieuwe iPhone 8:

  • Net als de Samsung Galaxy S8 krijgt de iPhone 8 een beeldscherm zonder randen. Dat zou mooi zijn want dat maakt de Galaxy tot een prachtige smartphone.
  • De fysieke homeknop verdwijnt. Toch een icoon van de iPhone want dat maakte bij de eerste iPhone indruk. Geen nood, zal in het beeldscherm worden geïntegreerd.
  • Een AMOLED scherm! Hier loopt Apple al heel lang achter op de concurrentie. De schermen van Apple zijn zondermeer goed maar alleen op een AMOLED is zwart ook echt zwart. En geen lichtgevend zwart. Geruchten gaan dat het mogelijk een optie wordt op een duurdere variant.
  • De prijs stijgt. Weten we niet zeker maar we vermoeden dat er aan 'de bovenkant' van de uitvoeringen (beeldscherm, opslag) een vlaggenschip komt dat ruim over de 1.000 euro gaat. De prijzen van alle smartphones kun je hier altijd eenvoudig vergelijken.
  • De batterij wordt sterk verbeterd. Of in ieder geval een betere batterijduur. Mag ook wel want dat blijft een zwak punt aan de laatste modellen. Geruchten spreken van een grotere batterij dan wel een efficiëntere processor.
  • Juist, een efficiëntere en dus nieuwe processor, de A11. De grafieken met piekende lijnen zullen ons om de oren vliegen om uit te leggen dat ie sneller en beter is. En verstandig met energie omspringt.
  • De naam! Misschien geen iPhone 8 maar Apple iPhone X. De X staat dan voor de 10 jaar die het toestel bestaat.
  • Touch-ID in het scherm. Als de homeknop verdwijnt dan moet die ergens anders komen. Dat kan aan de achterkant maar dat is niet zo fijn als de voorkant. Bij de Galaxy S8 is dat wellicht het enige minpunt.
  • Geruchten spreken van een 3D-front camera. Dat zou spectaculair zijn. Met de twee lenzen die je nu hebt kun je al prachtige portretten maken. Een functie die we hier op de redactie graag en veel gebruiken en erg goed werkt.
Afbeelding iPhone 8: ook hier afgebeeld met een case.

Nog een paar maanden wachten om te zien of we gelijk krijgen. Die nieuwe iPhone wordt in het najaar verwacht.