Volg ons
Stijn Jansen
Stijn Jansen
Redacteur

IFA Innovaties: Scan de vlek in je broek en gum het uit met ultrasoon geluid

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Futuristische foefjes voor het wassen van je kleding: AEG en Bosch/Siemens presenteerden op de IFA 2017 hun nieuwste innovaties om je kleding makkelijker en beter schoon te krijgen. AEG presenteerde een Stain Remover Pen, waarmee je vlekken met ultrasoon geluid uit je kleding ‘gumt’. Op de stand van Bosch zagen we de X-Spect. Deze scanner herkent het materiaal van je kleding en het type vlek. Data die het slimme apparaatje door kan geven aan je wasmachine. Handig!

Bosch/Siemens X-Spect

Je knipt waslabels uit je kleding en twijfelt later wat voor stof het was. De Bosch X-Spect helpt je want het herkent stoffen, ook als deze uit verschillende materialen bestaat. Vlekken worden geanalyseerd en na 10 seconden weet je wat voor vlek het is en stuurt de X-Spect het juiste wasprogramma naar je slimme wasmachine. Bosch wist nog niet of ze de X-Spect op de markt brengt. Wij zijn in ieder geval enthousiast!

Foto: De Bosch X-Spect herkent je vlek en stuurt de juiste wasinstructies naar je wasmachine

De scanner herkent trouwens niet alleen kleding, hij kan ook fruit op rijpheid toetsen. We zagen het werken op een appel maar nog niet op een avocado. Als dat zo is stellen we voor dat elke supermarkt er direct eentje tussen groente en fruit legt.

AEG Stain Remover Pen

In de de supermarkt vind je een schap vol met vlekkensprays. Voordat je gaat wassen spuit je het op de vlek en dan maar hopen dat de vlek eruit gaat. AEG showde op de IFA 2017 een pen met ultrasoon geluid waarmee je vlekken vooraf uitgumt. Hoe dat werkt? Je maakt de vlek een klein beetje nat, eventueel met wat wasmiddel en beweegt de Stain Remover Pen over de vlek. De vlek valt in miniscule kleine deeltje uiteen die gemakkelijk losraken van de kleding. Volgens AEG werkt het op lastige vlekken als rode wijn, koffie, thee, inkt of modder. Komt begin 2018 op de markt en kost 129 euro.

Foto: Een prototype van de AEG Stain Remover Pen. Helaas op de IFA nog niet werkend in actie gezien.