Stijn Jansen
Stijn Jansen
Redacteur

De 7 lekkerste alternatieven voor champagne

Door: Stijn Jansen | 20 december 2012 04:22

Prosecco sekt, cava, cremant. Champagne is niet de enige spuitwijn die prima bubbelt tijdens de feestdagen. We proeven zeven aanraders uit supermarkten en slijterij.

De 7 geteste flessen bubbels


#1 | Langlois

Extra Cremant (Gall). Karaktervolle blend van chardonnay en chenin blanc. Strak, fit, droog en mooi mousserend. Bovenal vol smaaklagen: van citrusfruit tot lichtgeroosterd amandel.

8,8

Prijs: 11,69 euro per 75 cl


#2 | Bruno Michel

Champagne BIO (Ekoplaza, Marqt). Een aardse dreun in de neus, daarna een zachtronde, mildromige brut vol rijp fruit en sherrytonen. Lekker frisse afdronk ook.

8,5

Prijs: 29,95 euro per 75 cl


#3 | Reichsrat von Buhl

Pfalz Riesling Sekt Brut (Les Genereux). Een enorm verfijnde riesling: delicaat, zuiver, frisdroog en met uithoudingsvermogen. Sekt sells!

8,3

Prijs: 17,95 euro per 75 cl


#4 | Marsigny

Cremant de Bourgogne (Jumbo). Waar voor je geld: waarschijnlijk de best mousserende wijn onder een tientje in de supermarkt. Tikje mollig, prettig schuimend en vol frisse vrolijkheid. Druiven: gamay en pinot noir.

7,9

Prijs: 9,99 euro per 75 cl


#5 | Bellussi

Prosecco Spumante (Mitra). De prosecco zet zoet aan, maar drinkt daarna mooi amandeldroog weg om af te sluiten met een fijn mintje. Bovendien voorzien van zeer fijne bubbeltjes die dartelen in de mond.

7,9

Prijs: 11,99 euro per 75 cl


#6 | Copa Sabia

Cava Brut (Hema). De best verkopende cava van Nederland en niet zonder reden. Droog maar niet venijnig. Fruitig maar met een mediterraan kruidje. Zacht, maar niet behaagziek.

7,8

Prijs: 7,50 euro per 75 cl

#7 | Jacob's Creek

Sparkling Chardonnay Pinot Noir (Albert Heijn). Een toegankelijke tweetrapsraket van chardonnay en pinot noir. Ruim in het schuim en vol mild geel fruit. Pretentieloos.

7

Prijs: 10,49 euro per 75 cl


Testpanel

  • Harold Hamersma (61) wandelend vat vol wijnkennis, o.a. opgetekend in zijn eigen wijnbijbel De Grote Hamersma.
  • Ronald Giphart (52) Bericht vanaf zijn kookeiland in AD magazine over al wat zijn papillen prikkelt. Zo ook goede wijn.
Over deze test

Deze test verscheen op 20 december 2017 in het AD, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC.

Maandelijks test BesteProduct.nl samen met deze kranten apparaten die je op onze website vindt. Van de andere testen (zoals deze ) vind je een korte samenvatting op onze website.


Geen test missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan in het blauwe vlak) of volg ons op facebook of twitter.
Of neem een abonnement op 1 van de kranten! Daarin staat elke woensdag een uitgebreid verslag en test van producten die vrijwel elke Nederlander gebruikt of eet.


Deel dit bericht:
Tags