Stijn Jansen
Stijn Jansen
Redacteur

Test: Onze favoriete funcooking apparaten

Door: Stijn Jansen | 13 december 2017 13:30

De feestdagen staan voor de deur. Twee keer per week geeft testvergelijkingssite besteproduct.nl koopadvies over huis- tuin en keukenapparatuur die getest zijn door hun testpanels. Vandaag aflevering 6: funcooking.

Ons panel test het hele jaar door verschillende typen funcooking-apparaten voor iedere portemonnee. Steengrill, kaas- of vleesfondue, tal van gourmetsets, pizzarettes, chocoladefonteinen, raclettes en exotische grillplaten kwamen voorbij. De producten zijn beoordeeld op bouwkwaliteit, gebruikersgemak, extra mogelijkheden en prijs. Een vijftal producten lichten we hier uit op basis van prijs-kwaliteitverhouding en/of originaliteit. Haal jij een van onze favorieten in huis?

Vijf apparaten die funcooking 'fun' maken


Tristar RA-2995

Prijs: 50 euro (check de actuele prijzen)

  • Vermogen: 1400 watt
  • Max. aantal personen: 8
  • Snoer opbergruimte: ja
De Tristar RA-2995 is een mooie hoge gourmetset met een goede warme bakplaat. Door de goede temperatuur van de bakplaat bakt het vlees mooi dicht en spettert het ook bijna niet. Twee dikke pluspunten. De pannetjes hebben een handige gekleurde sticker en zijn 360° rondom te plaatsen, een leuke toevoeging waarmee deze gourmetset zich onderscheidt van anderen. Het apparaat is makkelijk schoon te maken en ook op de prijs valt weinig aan te merken. Een ruime voldoende en een kooptip zijn dan ook dik verdiend!

Tefal Wokparty Duo PY5828

Prijs: 65 euro (check de actuele prijzen)

  • Vermogen: 1000 watt
  • Max. aantal personen: 6
  • Snoer opbergruimte: *snoer afneembaar
Met de PY5828 Wokparty Duo van Tefal is het zeker een feestje, hij doet zijn naam wat mij betreft eer aan! Je kunt hier niet alleen mee wokken, maar je maakt er ook met gemak mini-pannenkoekjes mee! Het apparaat heeft zes vrolijk gekleurde pannetjes en spatels zodat je nooit in het eten van je buurman zit te roeren. Zowel het vlees als de pannenkoekjes hebben tijdens de test heerlijk gesmaakt. De kwaliteit van de spatels is niet geweldig, maar over de rest van het apparaat zijn we absoluut enthousiast. Een dikverdiende kooptip!

Princess 104000 Dinner 4 All

Prijs: 87 euro (check de actuele prijzen)

  • Vermogen: 250 watt per bord
  • Max. aantal personen: 4
  • Snoer opbergruimte: *onbekend
Met dit gourmetstel is de tafelindeling veel fijner. Je hebt het vlees nu in het midden op het plateau staan, in plaats van de hete bakplaat. Hierdoor hoef je veel minder te reiken en te vragen aan je mede-gourmetters. Doordat je elk je eigen bakplaatje hebt, is het een stuk overzichtelijker en duidelijker wie wat aan het grillen/bakken is. Het tijdperk van waar-is-mijn-vleesje-gebleven en vleesjes-die-liggen te-verpieteren-omdat-niemand-ze-claimt is voorbij! Het viel echt op dat de platen goed worden verwarmd, terwijl de borden nauwelijks warm worden. En ook de stralingswarmte boven de platen is nihil, waardoor er praktisch geen verbrandingsrisico’s zijn, ondanks dat het grillen meteen aan je bord gebeurt. En als je maar met z’n tweeën wilt gourmetten, dan hoef je niet een hele grote tafel te hebben, en ook bijvoorbeeld met 6 is het goed te doen (door het bijkopen van de 2 persoonsset), en heeft iedereen goed bereik tot het grillgedeelte. Het is dus heel gemakkelijk aan te passen naar het aantal personen. Kortom; een mooi en praktisch gourmetstel dat voor kleine maar ook voor grote huishoudens zeer geschikt is.

TomYang Thaise Grill

Prijs: 149 euro (check de actuele prijzen)

  • Vermogen: 1800 watt
  • Max. aantal personen: 4
  • Snoer opbergruimte: ja
Met de TomYang Thaise Grill en Hot Pot Fondue haal je een lekker en origineel alternatief voor gourmetten in huis. De ronde grillplaat in het midden is snel opgewarmd en maakt je vlees mooi gaar. Om de grillplaat heen bevindt zich een 'gracht' waarin je een soepje klaarmaakt. De soep kun je over je vlees heen gieten en tegelijkertijd vloeien de sappen uit het vlees de soep in. Zo versterken ze elkaar in smaak. Een leuk en origineel concept! De kwaliteit van het vlees is prima, maar vergelijkbaar met dat van een standaard gourmetstel of steengrill. Met 150 euro is de TomYang behoorlijk aan de prijs voor een funcooking apparaat dat je (waarschijnlijk) slechts af en toe zal gebruiken. Dat bedrag kost 'm de kooptip, maar het blijft een verdraaid leuk alternatief voor gourmetten!

Trebs PizzaGusto

Prijs: 74 euro (check de actuele prijzen)

  • Vermogen: 1000 watt
  • Max. aantal personen: 6
  • Snoer opbergruimte: ja
Toen we met het hele gezin een lang weekend weg waren, heb ik de Pizzagusto van Trebs meegenomen om met elkaar een avond te genieten van zelfgebakken pizza. Het viel bij iedereen ontzettend in de smaak: een paar uur lang pizza's beleggen met alles wat je lekker vindt en dan onder het genot van salades en drankjes wachten tot de pizza gaar was. Echt genieten! Pizza's maken met dit apparaat is niet geheel zonder nadelen. Zo kost het voorbereiden veel tijd en zijn de onderdelen niet vaatwasserbestendig. Voor een avond lekker smullen is 'ie wel helemaal geschikt!

Deel dit bericht:
Tags