Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Tile Sport en Slim: Handige hulpjes voor alle sloddervossen

Door: Tom Haze | 23 januari 2018 11:20

‘Als ik nu vertrek, haal ik precies mijn afspraak nog. Mooi! Alleen, waar is mijn portemonnee? En mijn autosleutels? Ze lagen hier net nog, echt!’ Is dit een herkenbaar scenario, dan is een Bluetoothtracker iets voor jou. Wij namen de proef op de som met de Tile Sport en Slim. En nu maar hopen dat we iets kwijtraken.

Gebruik en app

Bij de Tile ontvang je een handige mini-gids die je in een paar stappen uitlegt hoe je de trackers instelt. Handig, maar zelfs zonder de mini-gids ging het koppelen via Bluetooth erg gemakkelijk. De app werkt goed, is overzichtelijk en valt je niet lastig met overbodige extra’s.

Eenmaal gekoppeld werkt het principe heel simpel. Ik koos ervoor om het Sport-model aan mijn autosleutels te bevestigen en de ‘Slim’ ging in mijn portemonnee. Wanneer ik mijn sleutels kwijt ben, druk in de app op de knop ‘Find’ en gaat de tracker rinkelen. Met nog een druk op de knop in de app of op de tracker zelf, laat ik weten dat ik ‘m gevonden heb en stopt het geluid. Ben je in de ruimte waar de tracker zich bevindt dan is het volume zeker hard genoeg om ‘m vlot te vinden.

De Tile app is even overzichtelijk en simpel als de trackers zelf

Andersom werkt het ook. Ben je je smartphone kwijt, druk dan twee keer op de knop van je Tile en je telefoon gaat af. Handig. Ook kun je ervoor kiezen je Tile te delen met iemand anders (die je vertrouwt). Hij of zij kan dan óók jouw trackers vinden. Een uikomst voor alle overbezorgde moeders! Tile’s werken overigens minimaal een jaar en daarna niet meer. De batterij is niet te vervangen.

Ligt je sleutelbos of portemonnee nergens in de buurt, dan heb je kans dat andere Tile-gebruikers jouongemerkt een handje helpen. Alle trackers kunnen namelijk met elkaar communiceren. Komt eriemand met een Tile langs jouw Tile, dan krijg jij een seintje. Zo weet je waar ‘ie zich (op datmoment) bevindt. Handig als hij per ongeluk bij een vriend ligt, maar dan moeten er wel genoeg Tilegebruikers in de buurt zijn.

De twee geteste Tile Bluetooth trackers


Tile Sport

  • Prijs: 35 euro
  • Bereik: max. 60 meter
  • Afmetingen: 40 x 40 x 5,9 mm
  • Gewicht: 15 gram
  • Bescherming: IP68 (stof- en waterdicht)

De Tile Sport is een robuuste Bluetooth tracker. Dat is te zien aan het stoere donkergrijze design,maar ook aan hoe hij zich in de praktijk bewijst. De tracker zit aan mijn autosleutels die ik te pas en teonpas ergens neer ‘smijt’. Na een paar maanden gebruik zie ik nog altijd geen schrammetje. Dankzijde kleine uitsparing maak je ‘m makkelijk vast aan bijvoorbeeld je sleutelbos. Ik ben trouwens blij datTile in heeft gesteld dat je tweemaal op de knop van de tracker moet drukken om je telefoon tebellen. Af en toe druk je die knop namelijk per ongeluk in. Gelukkig gebeurt er bij één keer drukkenniets.


Tile Slim

  • Prijs: 30-35 euro
  • Bereik: max. 30 meter
  • Afmetingen: 34 x 54 x 2,4 mm
  • Gewicht: 9,3 gram
  • Bescherming: IP57 (dompeldicht en stofbeschermend)

De Tile Slim is, zoals de naam al doet vermoeden, lekker dun. Ongeveer de dikte van twee á driecreditcards en daarmee past hij mooi in mijn portemonnee. Het oppervlak is wel wat groter (54 mm²),maar hij zal in de meeste portemonnees gewoon passen. Ook lever je iets in qua bereik enbeschermingsklasse, al heb ik daar persoonlijk in de praktijk geen last van gehad. In een wat groterhuis/gebouw zul je mede door muren wat sneller tegen het maximale bereik aanlopen. De Slim heefthelaas geen uitsparing om ‘m makkelijk ergens aan te lussen.

Conclusie

Wat mij betreft zijn de trackers van Tile ideaal voor sloddervossen. ‘Help waar ligt mijn sleutelbos’,behoort definitief tot het verleden. Een echt ‘first world problem’, maar hij lost ’t wel op. Voor hettracken van producten op grotere afstand, zou ik naar andere producten kijken, je bent immersafhankelijk van het netwerk aan Tile-gebruikers. Ook zijn de trackers na ongeveer een jaar ‘op’ en zalje nieuwe moeten kopen. Het zijn wel haast de enige nadelen aan deze uitstekende trackers. Primaprestaties, goede bouwkwaliteit en een gebruiksvriendelijke app maken dit tot een absoluut nuttigegadget. Ik wil ze in ieder geval niet meer van m’n sleutelbos hebben!

Deel dit bericht:
Tags