Stijn Jansen
Stijn Jansen
Redacteur

Test: Koffiezetters die je bakkie troost goed warm houden

Door: Stijn Jansen | 10 januari 2018 15:00

In 16 afleveringen geeft testvergelijkingssite besteproduct.nl koopadvies over producten die goed getest zijn door hun testpanels. Leuk om cadeau te doen, of natuurlijk om zelf aan te schaffen. Vandaag de laatste aflevering: koffiezetapparaten met thermoskan.

Ben je ook zo’n groot afnemer van het bakkie troost? Dan komt een koffiezetter met thermoskan goed van pas. Extra belangrijk is natuurlijk dat de koffie lang genoeg lekker warm blijft. Veel mensen vinden koffie het lekkerst rond de 60 graden. Wij zochten voor je uit welke filterkoffie-apparaten met thermoskan dit voor elkaar krijgen. We beoordelen de producten op gebruiksgemak, vormgeving, onderhoud, prijs, vulling en smaak. Uit alle geteste koffiezetters met thermoskan maakte ons panel een selectie van vier apparaten. Een goede goedkope, een apparaat met tal van functies, een Nederlandse beauty en een koffiezetter in een dubbelrol.

Vier goed geteste koffiezetapparaten


Melitta Easy Top Therm

‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, moeten ze bij Melitta gedacht hebben. Voor een mooie prijs is dit een hartstikke fijn apparaat zonder toeters en bellen. Past prima op ieder aanrecht dankzij het compacte en simpele design. Bij een volle pot is de temperatuur van de koffie na een uur nog altijd 81 graden. Aan de hoge kant, maar nog prima van smaak. Zowel het apparaat zelf als de filterhouder zijn makkelijk in gebruik en te reinigen. En dat voor vijf tientjes.


Braun KF 7125 PurAroma 7

Toeters en bellen waarderen we vooral als ze handig zijn, bij de PurAroma zit dat wel goed. Zo laat het apparaat weten wanneer je moet ontkalken en stel je met een timer van tevoren in wanneer je koffie wilt. Ook heeft de PurAroma een warmhoudfunctie voor je kopjes en kan de thermoskan alvast voorverwarmd worden. Foefjes die in de praktijk ook echt nuttig blijken zijn. Een mooi design en koffie van prima temperatuur (na een uur nog 77 graden) maken het plaatje compleet.


Moccamaster KBGT 741

Handgemaakt kunstwerk uit Amerongen, deze KBGT 741. Prachtig vintage design met krachtig koperen verwarmingselement van 1450 watt. Zet een liter koffie in vijf en een halve minuut, een tijd waar Max Verstappen jaloers op is. Het vullen van het waterreservoir gaat erg gemakkelijk en de thermoskan houdt je koffie naar behoren warm (na een uur nog 79 graden). Haast het enige waar je over kan vallen is de prijs. De 200 euro is pittig, maar je krijgt er wel iets moois voor terug.


Senseo Switch HD7892/60

Ben je alleen dan zet je met de Switch snel een bakje Senseo. Heb je visite dan maak je er net zo makkelijk een kannetje filterkoffie mee. Twee-in-een dus! Het apparaat is mooi ontworpen en heeft een smalle en lange vorm. Dat scheelt ruimte op het aanrecht, maar niet in de keukenkastjes. Er worden namelijk behoorlijk wat losse onderdelen meegeleverd. De koffie smaakt uitstekend. Na een uur is een volle pot koffie nog 73 graden, prima! Met 79 euro is de prijs-kwaliteitverhouding absoluut goed te noemen.

Deel dit bericht:
Tags