Volg ons
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Redacteur

DJI kondigt nieuw lid aan in zijn drone familie: de Mavic Air.

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

DJI is het grootste merk als het gaat om camera drones. Ger schreef recentelijk een koopgids waar je op moet letten bij het kopen van dit type drones. Met de Mavic Pro verkleinde DJI het formaat zodat hij gemakkelijk mee te nemen is. Prima videokwaliteit, zonder een grote koffer hoeven mee te sleuren. Toen DJI eenmaal de smaak te pakken had, kwam er dan ook nog een kleinere, de DJI Spark. Een drone zo groot als de hand van een volwassene. Echter moest hier wel flink worden ingeleverd op de beeldkwaliteit van zijn grotere broertjes en hiermee film je slechts in 1080p. Nu ziet de Mavic Air het levenslicht, klein met weinig compromissen.

De Mavic Air is het kleine broertje van de Mavic Pro. En dit is een typisch gevalletje, wel de lusten en niet de lasten. Qua grootte is hij ingeklapt namelijk kleiner dan de Spark, die overigens niet is in te klappen. Tegelijkertijd heeft 'ie wél alle voordelen van zijn grote broertje, zoals 4k filmen tot 30fps en 1080p tot 120fps.

Vergelijking grootte van Spark en Mavic Air uit de review van Casey Neistat

Verder is de Mavic Air uitgerust met alle technische snufjes die ook op zijn broertjes te vinden zijn. Zo heeft hij zowel voor als achter camera's ingebouwd waarmee hij zijn omgeving in 3D opbouwt. Met deze techniek zorgt de drone ervoor dat hij nergens tegenaan vliegt. En komt hij wel te dicht bij een obstakel, dan vliegt hij er netjes langs. Ook heeft de Mavic Air een ingebouwde gimbal, die ervoor zorgt dat de beelden mooi stabiel blijven.

De Mavic Air heeft een adviesprijs van 850 euro voor het basis pakket en 1050 euro voor de zogenaamde "fly more" editie. Bij deze laatste versie zitten wat extra accesoires zoals in totaal 3 accu's, een laadstation, extra propellers en propellerbeschermers. Als droneliefhebbers zijn we erg benieuwd hoe deze jongen het gaat doen, de reviews die al reeds online staan zijn vooralsnog erg positief.

DJI Mavic Air Aankondiging

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht