Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: Waterkokers onder de 50 euro

Door: Tom Haze | 28 februari 2018 08:52

Waterkokers. Misschien niet de meest sexy producten, maar wie kookt er nu geen water? Voor veel mensen is het dagelijkse kost. Bij iedere kop thee, kom soep of mok met noodles komt de waterkoker weer handig van pas.

Waterkokers onder de 50 euro


Inventum HW417

Waterkoker die ondanks z’n stevige bouw licht aanvoelt in gebruik. Het apparaat heeft een inhoud van 1,7 liter en beschikt over een uitneembaar anti-kalkfilter. Het knopje bovenaan het handvat maakt het vullen erg gemakkelijk. Dankzij het draaiplateau kun je ‘m in ieder gewenste richting erop en eraf zetten. Kookt 0,5 liter water (van circa 9 graden) in 2.09 min. en 1 liter water in 3.46 min.


Philips HD9349

Strak design in een stevige behuizing. Deze waterkoker met anti-kalkfilter is compact en heeft daarmee ook een geringe inhoud van 1 liter. Perfect als die inhoud genoeg voor je is. Het deksel gaat makkelijk open door het ingebouwde veermechanisme en ook het vullen gaat soepel. Een stijlvol blauw lampje verduidelijkt wanneer de waterkoker aan staat. Kookt 0,5 liter water in 1.58 min. en 1 liter water in 3.35 min.


Russell Hobbs Legacy

De Legacy van Russell Hobbs mag er wezen. De klassieke theepot-look in een hip modern jasje is absoluut geslaagd. Heeft een inhoud van 1,7 liter, deksel sluit goed en het apparaat ligt ook lekker in de hand. Het kalkfilter haal je er zonder problemen uit. Is niet bepaald de stilste waterkoker, maar draagt dat ook niet bij aan het vintage sfeertje? Kookt 0,5 liter water in 1.53 min. en 1 liter water in 3.06 min.


Gratis tip voor lekkere thee

Volgens de UK Tea and Infusions Assocation moet je het water in je waterkoker nooit voor een tweede keer koken. Zo haal je de zuurstof en stikstof uit het water met een platte smaak tot gevolg.

Deel dit bericht:
Tags