Volg ons
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Redacteur

Netgear bedient gamers met lancering Pro Gaming Serie

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Netgear is een van de grote merken als het om netwerkapparatuur gaat. Met de Nighthawk lijn richt Netgear zich op de veeleisende gebruikers. Maar daarnaast brengen ze een router en switch uit die puur gericht is op gamers, de Nighthawk Pro Gaming XR500 router en Nighthawk Pro Gaming SX10 switch. Deze router en switch hebben software die ervoor moeten zorgen dat je alle tools bij de hand hebt om het potje te spelen dat je wilt spelen, zonder vertraging.

Echt spannend zijn ze niet

Routers en switches zijn over algemeen geen spannende apparaten. Als ze het doen, doen ze het in de meeste gevallen goed. Maar er gebeurt veel in de wereld van gaming. En wordt het als professioneel beroep langzaam serieus genomen. Netgear speelt hier al een tijdje op in met zijn Nighthawk lijn, gericht op de gebruikers met veel eisen. Nu gaan ze nog een stapje verder met de Pro Gaming serie. Hierbij combineren ze hun hardware met de software van NetDuma. Dit moet de laatste problemen uit de weg helpen als het om routers gaat.

NetDuma is een bedrijf voor en door gamers. Ze bouwen de software voor netwerkapparatuur met functies die voor gamers handig zijn. Op de Pro Gaming XR500 is het besutringssysteem DumaOS aanwezig. Dit bevat functies als het enkel met spelers uit je regio spelen, maar ook de optie om bepaalde spelers te blokkeren (als ze een te grote vertraging veroorzaken). Dit alles wordt gecombineerd met een overzichtelijk dashboard om alle statistieken gelijk te bekijken en waar nodig aan te passen.

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500

De XR500 is een router waarmee het snelle Wifi-AC aan boord. Met een draadloze snelheid tot 2,6 Gigabit per seconde (325 MB per seconde), waarmee je kabeltjes voor de snelheid ver voorbij worden gestreefd. Met DumaOS moet je meer controle hebben over met wie je verbinding maakt en te kijken wie er voor de vertragingen zorgt. Dit geldt zowel voor andere gebruikers in huis, als voor spelers waar je mee aan het spelen bent. Hij mist wel de USB poort(en) en de daar bijhorende functies als een hardeschijf of printer met het hele netwerk te delen. Dit hebben zijn broertjes uit de Nighthawk lijn wel, maar zijn minder van belang bij gaming.

Netgear Nighthawk Pro Gaming SX10

Simpelweg is een switch een stekkerplank voor het netwerk. Deze zorgt ervoor dat je meer netwerkpoorten kan koppelen via een kabel die naar andere netwerkapparatuur loopt. Zo kun je extra netwerkpoorten creëren op basis van een enkele kabel naar je router.

Naast de XR500 router brengt Netgear dan ook een switch uit die puur gericht is op gamen, de Nighthawk Pro Gaming SX10. Ook deze heeft een eigen interface waarin alle data te zien is die over het netwerk afspeelt. Op basis daarvan kun je dan apparaten afsluiten of minder capaciteit geven zodat het gamen goed blijft lopen.

Verder heeft de SX10, volgens Netgear, als eerste in zijn klasse (thuis gebruik) een 10Gbs poort aan boord. Twee zelfs. Hiermee kunnen de apparaten onderling nog sneller met elkaar communiceren en haal je de maximale snelheid uit je aangesloten apparaten. Ook hebben de nieuwe netwerkopslag (NAS) producten van Netgear deze poorten, waarmee je dus op hoge snelheid je data kunt overzetten.

Nighthawk WiFi Extenders

Naast de Pro Gaming serie heeft Netgear ook twee WiFi extenders toegevoegd aan zijn Nighthawk aanbod. Met een WiFi extender kun je je netwerk uitbreiden. Hij pikt dan het draadloze signaal op en stuurt het opnieuw uit. Zo kun je ook op plekken waar je met je router slecht of geen bereik hebt weer voor goed bereik zorgen.

Wat betreft draadloze netwerken is Mesh tegenwoordig het toverwoord. Hierbij werken verschillende apparaten samen om één draadloos netwerk te creëren. Met de EX8000 en de EX7500 zet Netgear twee producten neer die ook dit doen. Maar waar je normaal gesproken apparaten moet kopen van hetzelfde merk en zelfs dezelfde serie, werken de EX8000 en EX7500 met elke bestaande router. Zo zou je met deze extenders, zonder te wisselen van wifinetwerk, door het hele huis goede verbinding moeten kunnen creëren.

Netgear EX8000 - Extender met netwerkpoorten
Netgear EX7500 - Direct in stopcontact

Testen

Komende weken zullen we de bovenstaande producten testen. De testresultaten zullen we ook op deze pagina publiceren.

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht