Volg ons
Jasper Philip
Jasper Philip
Redacteur

Goed geteste blenders voor een klein budget

door Jasper Philip
Deel dit bericht:

De blender is voor veel mensen onmisbaar in de keuken. Het apparaat is dan ook zeer veelzijdig. Je maakt er niet alleen smoothies mee, maar ook soepen, sauzen of beslag voor je pannenkoeken. En ben in je opperste zomerse stemming, dan zet je er je favoriete cocktail mee op tafel. En dat hoeft echt niet de wereld te kosten.

Online speuren naar blenders levert al gauw 500 apparaten op. De prijzen variëren van zo’n twee tientjes tot luxepaardjes van duizenden (!) euro’s. Wij testen en beoordelen blenders op bedieningsgemak, design, resultaat, functies en prijs en zien dat je voor een prima exemplaar niet je hele portemonnee hoeft leeg te schudden. Duurdere blenders (tot zo’n 200 euro) onderscheiden zich vaak met een grotere kan, meer vermogen en een fraaier design. Maar voor minder dan vijf tientjes heb je er al een die je smoothie of soepje keurig klaarmaakt. Hier drie aanraders.

Drie goed geteste blenders:


Princess 212071 Power Deluxe

Met deze ruige Princess valt niet te sollen. De zes messen en 1000 Watt vermogen leveren flink wat kracht. Hard fruit, zacht fruit en ijsblokjes worden in onze test moeiteloos geblend. Met niet tot nauwelijks overgebleven ‘stuk- ken’ in de smoothie. De diverse programma’s voor onder meer crushed ice, kruiden en koffiebonen lijken wat overbodig, dat had wat ons betreft wel wat simpeler gemogen. Gelukkig is-ie verder makkelijk in de bediening en vinden we het robuuste design ook zeker geslaagd.


Inventum NB560R

Een complete blender met strak design zonder toeters en bellen. De inhoud van de blenderkan bedraagt 1 liter en je krijgt er ook een drinkbeker (0,6 liter) bij. Hierin blend je direct je smoothie, deksel erop en meenemen maar. De 500 Watt aan vermogen blijkt meer dan genoeg te zijn. De NB560R heeft twee snelheidsstanden, maar de meeste ingrediënten blend je op standje 1 al met gemak. Blend je langer dan een minuut achter elkaar? Dan moet je wel een minuutje geduld hebben om de motor af te laten koelen.


WMF Kult X Mix and Go

De simpelste van het stel, maar niet minder. Zeer eenvoudig in gebruik vooral. Er is één knop die je moet indrukken om het apparaat te laten blenden, meer niet. Met 300 Watt geen waanzinnig vermogen, maar tijdens de test maakten we zonder problemen een smoothie. Deksel op de beker (0,6 liter) en je smoothie kan zo in je tas mee. Zal in vrijwel alle keukens prima staan door het compacte formaat en het strakke, minimalistische design.

Producten genoemd in dit artikel
WMF Kult X Mix & Go
v.a.€ 43,49
(10 winkels)
Inventum NB560R
v.a.€ 37,95
(6 winkels)
Princess Power Deluxe (blender)
v.a.€ 58,99
(10 winkels)