Volg ons
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Redacteur

Acer toont nieuw aanbod voor de gaming markt

door Dave Zeegers
Deel dit bericht:

Acer kondigde in mei in New York zijn nieuwe line-up van producten aan. Maar het bedrijf deed dat in Rotterdam nog eens dunnetje over, namelijk in de e-Sports House 010. Een gebouw dat stamt uit 1887 en ooit gebouwd was voor de gaswinningen. Door de tijd heeft het veel functies gekend. Vorig jaar is deze locatie omgetoverd tot een gezellige arena waar onder andere Dutch College League, een competitie in het spel League of Legends, wordt gehouden. Een mooie oude locatie met een bestemming gericht op de toekomst. Gisteren was het het podium voor de nieuwe producten van de Predator lijn van Acer.

Veel consumenten zullen Acer kennen van onder andere de laptops. Ze zijn een grote speler als het gaat om de computermarkt, van simpele laptops tot krachtige gaming systemen. De laatste jaren heeft Acer geprobeerd meer duidelijkheid te scheppen in welke producten zij op de markt brengen en onder welke naam. Naast de Acer naam die was opgedeeld in verschillende serie namen, bestond er ook de Predator-lijn. Ze hebben ervoor gekozen om Predator voor het beste te behouden, enkel voor de veeleisende gebruiker. Daaronder hebben ze de Nitro lijn geintroduceerd, voor de iets minder eisende gamers. Iets minder krachtig dus, maar daardoor beter betaalbaar. Naast deze twee merknamen hebben ze verschillende series onder de Acer naam. Bij desktops bestaat dat enkel uit Aspire, de laptops worden opgedeeld in hun bouw. De 'Aspires' hebben een traditionele dikke behuizing, De 'Swifts' zijn de dunnere versies en de 'Spin' kan je omklappen. Tot slot is er de Switch, hiervan kan het scherm losgekoppeld worden.

Predator

Tijdens de presentatie in Rotterdam stonden de Predator producten centraal. Met daarin een brede line-up van producten. Van computers en schermen tot muismatten en gamersstoelen, Predator probeert op elk vlak een optie te bieden. Acer zet vooral in op de doelgroep gamers die genoeg kennis in huis hebben, maar het bouwen van een PC liever aan een fabrikant overlaten. Dit heeft als voordeel dat je zeker weet dat alles in het systeem goed samenwerkt en bij garantie je altijd terecht kunt op één plek. Verder blijf je (bij de grote modellen) de mogelijkheid hebben om achteraf zaken te vervangen.

Desktops

Orion 3000

Als kleinste broertje in de familie heeft Acer de Helios 3000 op de markt gezet. Een compacte kast waarin één videokaart past. De configuraties lopen enorm uiteen, zo is ook dit kleine broertje in te richten als een echt werkpaard. Enorm handig als je veel op pad bent met je PC naar bijvoorbeeld lan-parties. Handige toevoeging die Acer heeft gedaan zijn de uitklapbare "kapstokjes" aan weerszijden van de kast. Hieraan kan eenvoudig een headset of VR-bril worden opgehangen. Wij vonden het persoonlijk nog wel een beetje fragiel aanvoelen.

Orion 5000

De Helios 5000 is het middelste model uit de gelanceerde modellen. Met een standaard kast grootte en de mogelijkheid om achteraf nog dingen aan te passen en toe te voegen. Dit model is voorzien van een venster aan de zijkant. Achter dit venster is een ijzer honingraat raster geplaatst om de straling naar buiten tegen te gaan. Volgens Acer komt er namelijk, vooral bij de sterkste videokaarten, redelijk wat straling vrij. Gezien zijn formaat, aanpasbaarheid (en waarschijnlijk prijs) verwacht Acer dat de 5000 de meest verkochte variant zal worden uit de Predator lijn.

Orion 9000

Voor nu is de Helios 9000 het krachtigste paard uit de Acer stal. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de 600 en 900 serie. De 600 serie bevat luchtkoeling en bij de 900 serie is waterkoeling toegevoegd. Ook hier zijn er talloze configuraties beschikbaar, beginnend bij i5 processoren oploppend tot de krachtigste i9 modellen. Acer biedt hier voor ieder wat wils. Uniek aan de 9000 is de RGB verlichting. Hierdoor kun je de verlichting in de kast naar eigen smaak aanpassen. Wij vonden het persoonlijk jammer dat de verlichting van het logo en powerknoppen altijd in het Predator-blauw schijnen. Zoals bij de 5000 is er ook hier een venster met een honingraad raster aan de binnenkant van de kast geplaatst. In tegenstelling tot de 5000 is die bij de 9000 ook eenvoudig te demonteren, zo kun je zelf kiezen hoeveel 'kijk' je in je kast wilt hebben en de eventuele straling voor lief neemt.

Laptops

In het segment laptops introduceert Acer twee modellen, de Helios 300 en Helios 500. Hierbij is de 500 de alleskunner die configureerbaar is tot de krachtigste i9 intel processoren en Nvidia GeForce 1070 videokaart. De Helios 300 is het kleinere broertje, die zich bijna even sterk kan aankleden. Enkel de bovenste opties missen hierbij en zal te configureren zijn tot i7 en 1060. Verder heeft de Helios 300 een rode verlichting, bij de Helios 500 is de kleur naar eigen wens in te stellen. Ook heeft de 500 een 144hz scherm aan boord die synchronisatie met de videokaart ondersteunt.

Helios 300 Limited edition

Als laatste zet Acer een tweede variant in de markt van de Helios 300, namelijk een witte met gouden accenten. Dat is een frisse wind tussen al het zwart, rood en blauw. Deze wit en goude variant zet Acer neer als limited edition met een oplage van 2999 laptops. Het zal vooral iets zijn om te kijken hoe het publiek erop reageert en zien of dit iets is waar de consument op zit te wachten. Eerlijk is eerlijk, had mijn vriendin Jacki toch even meer aandacht voor een laptop dan voor mij, ik zie dus wel potentie.