Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: De drie best geteste bakplaten

door Tom Haze
Deel dit bericht:

Nodig je familie eens uit voor een etentje met delicate gourmandises. Laat je handige neefje dit niet googelen, het staat namelijk gewoon voor gourmetten. De Franse term betekent letterlijk ‘exclusieve hapjes’. Naast gourmetten in pannetjes kun je ook gourmetten op een bakplaat.

Het panel van BesteProduct.nl selecteerde in de laatstgenoemde categorie drie aanraders. Gourmetplaten kosten gemiddeld tussen de 35 en 70 euro. De aanraders beschikken over voldoende hitte en onderscheiden zich op het gebied van mogelijkheden en/of design. Stuur de uitnodigingen de deur maar uit!


Bestron ABP604

Met 90 bij 23 centimeter is deze gourmetplaat met gemak de winnaar in de categorie ‘welke is de langste’. Heb je een forse tafel en verwacht je veel gasten, dan is deze Bestron interessant. Dineer je in kleiner comité, dan is-ie al snel te groot. Het vermogen (1800 watt) zorgt voor een goede hitte die je vleesjes snel en smakelijk klaarmaakt. Op de uiteinden wordt het iets minder warm, maar ook daar kun je je eten nog altijd goed bereiden. Op het uiterlijk is duidelijk bespaard, je krijgt gewoon een simpele bakplaat.


Domo DO9238G

Deze Domo heeft een bakplaat én een vlakgrill. Je kunt de grill openklappen voor een groot oppervlak van 60 bij 25 centimeter. De andere mogelijkheid is om je vleesjes en groenten van boven en onder te garen. Dit systeem werkt goed, met de aantekening dat het open- en dichtklappen wel vetspetters oplevert. Voor een lekbakje moet je zelf zorgen. Met 60 centimeter is het snoer aan de korte kant. Met een ruime voldoende voor het eindresultaat en dankzij de flexibiliteit van het apparaat, blijft het een goede koop.


Princess 103025

De Princess 103025 valt op door het bamboe frame. Ook dankzij de licht gebogen zwarte plaat heeft dit exemplaar een luxe uitstraling. Het apparaat is 60 bij 25 centimeter en heeft een bak- en grillplaat. De plaat wordt heet genoeg, maar de andere aanraders halen een hogere temperatuur en daarmee een beter resultaat. De opening waardoor het vet kan weglopen is goed bedacht, maar kleine stukjes vlees en groenten kunnen er ook in rollen. Dit komt mede door de gebogen plaat. Na afloop kan de plaat wel los de vaatwasser in.