Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: Best geteste friteuses

door Tom Haze
Deel dit bericht:

Een frietje, kroket of kaassoufflé uit eigen keuken is best lekker op zijn tijd. Het testpanel van Beste- Product.nl selecteerde drie goed presterende frituurpannen voor een fijn prijsje.

Traditionele friteuses zijn er in alle soorten, maten en prijzen. Van een paar tientjes voor een simpel model tot ver in de honderden euro’s voor een (semi) professioneel apparaat. Belangrijke punten om een friteuse op te selecteren zijn inhoud en extra’s als een dubbele pan en modellen met een koude zone. Zo’n koude zone gaat het verbranden van kruimels tegen waardoor de olie langer goed blijft. Onze drie aanraders hebben allen een koude zone en variëren in inhoud van 3 tot wel 6 liter. —Tom Haze


Tefal FR3380

Deze frituurpan beschikt over een deksel met kijkglas, is gemakkelijk te bedienen en heeft een degelijke bouw. De FR3380 blonk bij de test uit in nauwkeurigheid. De ingestelde temperatuur komt exact overeen met de werkelijke temperatuur. Zo pietje precies zijn zelfs veel duurdere friteuses niet. Met een inhoud van 3 liter maak je hiermee moeiteloos frites of snacks voor drie personen in één keer. Alleen een timer ontbreekt, minpuntje.


Inventum GF645

Met een inhoud van 4 liter is deze Inventum voor gemiddelde gezinnen een prima keuze. Hij staat bovendien stevig op je aanrecht en is makkelijk in gebruik. De plaats van het kijkglaasje is wat onhandig, deze zit direct onder het handvat. De pan is niet zo precies als de Tefal, meestal is de temperatuur van de olie een paar procent warmer dan ingesteld. De snacks smaken echter prima. Met een prijskaartje van vier tientjes krijg je ruim voldoende waar voor je geld.


Tristar FR-6937

Heb je een groot gezin, krijg je veel visite, of bak je graag frites en kroketten tegelijkertijd? Met deze Tristar haal je een dubbelfriteuse in huis. De temperatuur van de twee 3 liter pannen kun je afzonderlijk van elkaar instellen. De ingestelde temperatuur wijkt nauwelijks af van de daadwerkelijke temperatuur. De mandjes zijn wat kwetsbaar, dus doe voorzichtig. Met 62 euro de duurste keuze van de drie, maar je bakt er wel stukken meer snacks in één keer mee.