Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: Op de bank met een hele bibliotheek 3 beste E-readers

door Tom Haze
Deel dit bericht:

Een joekel van een tuin of niet, een hakselaar is altijd handig als je er enkele bomen hebt staan. Gooi je snoeiafval erin en de hakselaar maakt er gehakt van, of beter gezegd snippers. BesteProduct.nl testte de hakselaar en selecteerde er drie tot 500 euro. Je hebt machines die werken met messen en systemen met een wals. Eerstgenoemden werken snel en verwerken takken tot kleine, fijne snippers. Walshakselaars pletten je tuinafval en hebben een grover resultaat. Het walsen zorgt wel weer voor een snellere vertering en is daarom meer geschikt als je compostmateriaal wilt maken.


Kobo Aura One

Een van de beste én grootste e-readers die we hebben getest. Met een 7,8 inch full hd-scherm, waterdichte behuizing en prima bediening blijft er weinig te wensen over. Goed, het geheugen is niet uitbreidbaar, maar met 8GB heb je ruimte voor duizenden boeken. De e-reader weegt zo’n 230 gram en voelt licht aan. De ‘One’ beschikt over een ingebouwde lamp met lichtsensor. Deze past de verlichting gedurende de dag aan. Een prima touchscreen en gebruiksvriendelijke software maken het plaatje af. Al dat moois komt wel met een flink prijskaartje.


Kobo Aura H2O

Heeft veel overeenkomsten met z’n grotere en duurdere broer Kobo One. Ook deze e-reader beschikt over een waterbestendig jasje, 8GB aan opslag en een ingebouwde lamp met sensor. Boeken lees je op een iets kleiner (6,8 inch) full hd-scherm af, maar daarmee is hij ook compacter. Het scherm is een tikkeltje minder scherp, maar nog steeds erg goed. Ook qua gebruiksgemak is de H2O even vriendelijk, dat zit bij Kobo wel snor. Qua prijs is dit exemplaar wat laagdrempeliger


Pocketbook Touch Luc 3

Waar Kobo vol inzet op ‘touch’, heeft deze Pocketbook ook fysieke buttons. Je kunt dus kiezen tussen knoppen en touchscreen. Beschikt over een 6 inch scherm, ingebouwde schermverlichting en 4GB aan geheugen. Mocht je meer boeken willen opslaan dan is de opslag uit te breiden met een microSDkaart. Deze e-reader oogt niet zo strak als de Kobo’s, is niet waterdicht en werkt een tikkeltje trager. Maar ook zonder die praal kun je veel leesplezier beleven. En met 110 euro is hij vriendelijk geprijsd.