Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: drie goed presterende airfryers

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Snacken met een iets minder groot schuldgevoel doe je met een airfryer. In plaats van vet wordt je frietje of kroket bereid met hete lucht. Dat is niet alleen minder vet, er hangt na afloop ook geen dampende frituurlucht meer in huis. Wij zetten 3 goed presterende apparaten met grote inhoud op een rijtje.

Veelzijdigheid is een andere factor die heteluchtfriteuses interessant maakt. Appeltaart, gegrilde groenten en quiche maak je er namelijk ook in klaar. In vergelijking met een gewone friteuse zijn airfryers wel flink wat duurder. Ook zorgt een traditionele frituurpan voor die typische (vette) frituursmaak. We proeven het grootste verschil bij kroketten en bitterballen die regelmatig wat taaier worden. Franse frieten en vlees kwamen daarentegen erg goed uit de test.


Philips HD 9650 Avance Airfryer XXL

8,4

Het enige nadeel aan deze Philips is het prijskaartje dat eraan hangt. Voor de helft van dit geld koop je ook al een prima heteluchtfriteuse. Beter dan deze Philips hebben we echter nog niet getest. Friet, groenten, vlees en andere snacks worden allemaal uitstekend bereid. Ook wanneer je het apparaat niet voorverwarmd is het resultaat goed. Zelfs kroketten, doorgaans een lastige klus voor de airfryer, worden krokant en smaken lekker. We zijn verder enthousiast over de stevige bouwkwaliteit en het strakke zwarte design. Tijdens het bakproces worden de zijkanten niet heet. Het laadvermogen van 1,4 kilo maakt deze friteuse geschikt voor 5 personen.


Inventum GF552HL

7,6

Deze GF552HL heeft een inhoud van 1,6 liter, groter hebben we nog niet gezien. Het apparaat heeft geen uitgesproken bijzondere bouwkwaliteit of design, maar oogt degelijk. We zien het vaak gebruikte zwarte kunststof met rvs accenten. Het instellen van de tijd en temperatuur doe je met twee draaiknoppen. We vinden de precieze tijd aflezen met dit principe lastig. Het is gokken of je ‘m bijvoorbeeld op 6 of 7 minuten hebt ingesteld. Dat had gelukkig geen invloed op het resultaat. De Inventum moet in elke categorie de Philips voor zich laten, maar scoort overal wel een ruime voldoende. Knapperige goudbruine friet, voldoende kroketten en lekkere gegrilde groenten. Compliment voor de prijs, kritische noot voor de buitenpan die niet vastklikt in de machine. Dit maakt het eruit halen van je snacks iets bewerkelijker.


Tefal FX1050

8,1

De kleinste uit deze rij, maar met een laadvermogen van 1,2 kilo nog altijd voldoende ruimte voor een doorsnee gezin. Is kampioen friet maken, zelfs lekkerder dan de Philips, maar heeft moeite met kroketten die enigszins taai worden. Groenten, vlees en andere snacks worden ruim voldoende klaargemaakt. Op het touchscreen stel je eenvoudig de gewenste tijd/temperatuur in, of je kiest voor een automatisch programma. Onze ervaring leert wel dat de aanwijzing op de verpakking meestal het beste resultaat oplevert. De machine heeft een prima bouwkwaliteit en met z’n voornamelijk witte kleur een opvallend design. Daar moet je maar net van houden. De 150 euro zien we duidelijk terug in zijn gebruiksvriendelijkheid en prestaties.

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht