Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: drie goed presterende staafmixers

door Tom Haze
Deel dit bericht:

Staafmixers zijn in alle soorten, maten en prijzen te koop. Van 15 euro voor een simpel model tot 250 euro voor een apparaat dat in een professionele keuken niet misstaat. Wij testten 27 verschillende staafmixers en zien slechts kleine verschillen.

Afhankelijk van de opzetstukken kun je met een staafmixer pureren, mixen, kloppen en hakken. Niet iedere staafmixer wordt geleverd met dezelfde accessoires, let hier bij je aankoop dus goed op. Wat prestaties betreft zien we weinig verschil. Een budgetmodel maakte in onze test soepen, smoothies en slagroom vrijwel even goed klaar als duurdere staafmixers. Het grootste onderscheid is te maken op criteria als gebruiksgemak, design en de meegeleverde hulpstukken.


Domo DO9180

8,0

Het klinkt wat gek, maar de aan/uit-knop is wat deze Domo positief doet opvallen. Hoe verder je deze knop indrukt, hoe harder de staafmixer gaat draaien. Zo kun je op gevoel en zonder extra handelingen de snelheid naar wens instellen. Samen met het handvat met een goede grip zorgt dit voor een fijne bediening. Het apparaat heeft een vermogen van 800 watt en wordt geleverd met een garde. Een hakmolen en mengkan ontbreken. De garde en pureerstaaf koppel je door middel van een draaimechanisme. Dat vinden wij net wat betrouwbaarder dan een kliksysteem dat in enkele gevallen los schiet. Het matzwarte met rvs design is geen originele, maar wel een veilige keuze. Het geheel heeft een degelijke en kwalitatief goede uitstraling.


Princess 221221

8,1

Hoe meer accessoires bij je staafmixer, hoe meer je doorgaans betaalt. De 221221 is een uitgebreide set voor een acceptabele prijs van circa 50 euro. Princess levert er een mengkan, hakmolen en garde bij. Met het vermogen van 1000 watt wist deze staafmixer opvallend snel alle klusjes te klaren. De snelheid regel je met een draaiknop bovenaan, voor volle kracht kies je voor de turbostand. De opzetstukken koppel je met een goed uitgevoerd kliksysteem en kunnen na afloop de vaatwasser in. Naast het standaard zwart met rvs uiterlijk zien we blauw verlichte knopjes op het apparaat. Niet alleen fraai, ook voor de veiligheid is het een plus als je weet dat hij aanstaat.


Korona 23520

7,0

De meest uitgeklede aanrader van het stel, maar niet minder interessant. Bij de 23520 krijg je naast de staafmixer niet meer dan alleen een mengkan. Als je enkel geïnteresseerd bent, in de pureerfunctie is dat geen nadeel. De bedieningsknoppen voor het instellen van de snelheid werken naar behoren, maar zijn minder fraai afgewerkt dan die van concurrenten. Verder is de bouwkwaliteit en uitstraling haast identiek aan die van de Princess en Domo. Hetzelfde geldt voor het resultaat. Ook in een uitgebreidere set kan een staafmixer van dit merk interessant zijn. Voor 8 euro meer krijg je er een hakmolen en garde bij.