Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: drie goed presterende blenders

Door: Tom Haze | 6 maart 2019 07:19
Stephen Poplawski vond bijna honderd jaar geleden de blender uit. Toen om poedermelkdrankjes mee te maken, anno 2019 is het een multifunctioneel apparaat. Ons testpanel zag al meer dan 70 blenders voorbij komen. Voor ieder doel en budget lichten we er een voor je uit.

Zoek online op blenders en je schrikt van de prijsverschillen. Van twee tientjes voor een simpel model tot over de drieduizend euro voor een professionele unit. Een goede blender voor thuisgebruik hoeft gelukkig geen duizenden euro’s te kosten. Waar je de blender voor gaat gebruiken is een belangrijk criterium bij je aankoop. Zo is niet ieder apparaat geschikt voor hete vloeistoffen en zijn functies als pulseren of ijs crushen niet standaard aanwezig. In ieder prijscategorie hebben we een aanrader voor je.


Philips Vacuum Blender HR3756

8,2

Deze blender onderscheidt zich met een vacuum functie die de 1,8 liter mengkan ontdoet van alle lucht. We zijn enthousiast over deze techniek. Onze ‘vacuum smoothies’ bevatten duidelijk meer kleur, minder bubbels en smaken voller en beter. Naarmate je je smoothie langer bewaard, vallen de verschillen nog meer op. De blender heeft 1400 watt vermogen, een goede bouwkwaliteit en beschikt over een pulse- en ijscrush functie. We hebben ook aanmerkingen. Met een gewicht van 5 kilo en een breedte van 24 centimeter is het een flink bakbeest. Die trek je niet ‘zomaar’ even uit de kast. Ook is deze blender niet geschikt voor warme vloeistoffen. Jammer, dat had ‘m bijzonder compleet gemaakt. Ruim 200 euro is veel geld, maar als je serieus over sappen bent is het de aanschaf waard.


Kenwood BLM610SI

8,0

Deze Kenwood viel ons qua design direct op. Met een ronde voorkant en grijs zwarte aluminium afwerking is dit niet ‘je typische blender’ die op het aanrecht staat. Het apparaat is circa 40 centimeter hoog, weegt 3 kilogram en beschikt over een prima allround bouwkwaliteit. De BLM610SI heeft een ijscrush-functie, pulse stand, vaatwasserbestendige onderdelen en een hittebestendige kan. De deksel sluit naar onze mening iets té goed aan, je hebt vrij veel kracht nodig om ‘m los te krijgen. Het apparaat beschikt over ‘slechts’ drie ingebouwde programma’s, maar we hebben geen functionaliteiten gemist. In de 1,6 liter kan maakten wij prima smoothies zonder stukjes, verschillende soepen en salsa klaar.


WMF Kult X Mix & Go

7,6

Als het niks mag kosten, is de Kult X Mix & Go een interessante keuze. Qua design en bouwkwaliteit vinden we het niets bijzonders, maar met een breedte van 10,5 centimeter is hij wel zeer compact. Maakt prima smoothies en is in staat om ijs te crushen. Je levert wel wat in op gebruiksgemak en mogelijkheden. Je hebt geen scala aan programma’s, maar slechts één blend-knop die je moet inhouden om het apparaat draaiende te houden. De mengbeker heeft een bescheiden inhoud van 0,6 liter. Uitstekend voor on-the-go, maar ongeschikt als je het hele gezin van sap wil voorzien. Onze keuze voor een kleine portemonnee en/of een kleine keuken.

Deel dit bericht:
Tags