Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: drie goed presterende elektrische verwarmingen

door Tom Haze
Deel dit bericht:

Koukleumen zet je schrap, koning winter komt eraan! Althans, de komende periode wordt het volgens Weerplaza in ieder geval een stuk kouder. Dat betekent dikke truien, warme choco en een portie extra warmte in huis. Wij testten 13 verschillende elektrische verwarmingen en lichten onze drie favorieten voor je uit.

Afhankelijk van het doel kun je kiezen voor verschillende typen verwarmingen. Oliekachels zijn geschikt om een ruimte langdurig te verwarmen, maar hebben wel even nodig om op temperatuur te komen. Convectorkachels warmen sneller op, maar koelen ook weer sneller af. De meeste van deze varianten kunnen een ruimte tot maximaal 30 m2 verwarmen, maar controleer dit vóór je aankoop goed. Compacte keramische en ventilator verwarmingen zijn goedkoper en mobieler, maar warmen een kamer minder goed op. Deze kleine units kunnen wel prima op tafel of onder je bureau staan. BesteProduct.nl selecteert in elke categorie een aanrader.


Bestron AFH211 B/W

7,2

Mag het niks kosten en wil je toch wat extra warmte? Deze Bestron haal je voor minder dan 20 euro in huis. Dat prijskaartje geeft de doorslag om de AFH211B/W onze kooptip te geven. Deze ventilatorverwarming heeft een bescheiden luchtstroom en vinden we geschikt om je bovenlijf of voeten van wat extra warmte te voorzien. Voor een maximaal effect moet je ‘m wel zo dicht mogelijk bij je houden. Een volledige slaap- of woonkamer warm blazen kan dit kleintje niet aan en de bouwkwaliteit vinden we matig tot slecht. Maar daar is de prijs ook niet naar. Wel prima dat ook op dit goedkope model omval- en oververhittingsbeveiliging aanwezig is. Ga voor deze Bestron als je het allerkleinste prijsje wil betalen.


Mill SG2000LED

7,9

Een verwarming koop je meestal niet voor de looks, maar de Mill SG2000LED mag er wat ons betreft zijn. Het solide en fraaie design valt direct op tussen de doorgaans lompe producten die we tegenkomen. Warmt een kamer van circa 20m2 vrijwel geruisloos op tot een aangename temperatuur. De bediening gaat via een drietal stevige knoppen en een duidelijk afleesbaar display. Je ziet precies welke temperatuur je instelt en of je ‘m tevens wil laten ventileren. Ook Mill heeft maatregelen getroffen als de verwarming onverhoopt omkiepert of oververhit raakt. Kwaliteit komt wel met een prijs want voor de helft van het geld koop je een convectorkachel die ook voor prima warmte zorgt. De 120 euro zie je wel terug in design, bouwkwaliteit en gebruiksgemak.


Bestron ARA 9

7,8

Een oliekachel met een pretentieloos design, deze ARA 9. Met de grijze ijzeren vinnen is het geen beauty, maar verwarmen doet hij prima. Deze Bestron presteerde qua temperatuur niet minder dan een geteste oliekachel die een veelvoud kostte. Geef ‘m een half uur tijd om op te warmen en een kamer van 20m2 wordt geleidelijk aangenaam opgewarmd. Zeker in de directe omgeving van de kachel goed te voelen. Het apparaat weegt 7 kilo en is door de wieltjes makkelijk te verplaatsen. Het apparaat heeft een instelbare thermosstaat en intensiteit, maar op de graden nauwkeurig finetunen (zoals bij de Mill) kan niet. Voor 50 euro vinden we dit wel een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.