Volg ons
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Redacteur

IFA 2019: De nieuwste innovaties op het gebied van laptops

door Roel Stortelder
Deel dit bericht:

De afgelopen dagen stond Berlijn in het teken van de industriebeurs IFA. Hier worden door fabrikanten de nieuwste producten getoond van alles van stofzuigers tot televisies. Vandaag kijken we naar de nieuwste innovaties op het gebied van laptops. BesteProduct is hiervoor op IFA langs gegaan bij Acer, ASUS en Razer.

Dit jaar is er op IFA weinig voortgang in pure rekenkracht, dus zoeken fabrikanten andere vlakken om op te innoveren. Zo laat ASUS een laptop zien met een compleet nieuwe opbouw en maakt Acer hun Swift laptops nog lichter en compacter.


Acer lanceert ultralichte Swift 5 laptop

Tijdens IFA liet Acer een nog lichtere variant van de Swift 5-laptop zien. De laptop heeft een metalen behuizing en komt beschikbaar in twee kleuren: wit en zwart. De laptop is op het dikste punt slechts 14,5 milimeter en weegt net geen kilogram. Het 1080p scherm is aanraakgevoelig en wordt aangestuurd door een Nvidia MX250-videokaart. Een Intel Core i7 en 512 GB SSD maken het plaatje compleet.


ASUS onthult monsterlaptop: De ProArt Studiobook One

De nieuwste ASUS ProArt StudioBook One verpakt meerdere innovaties in één laptop. De StudioBook One is namelijk niet alleen de eerste laptop met een Nvidia Quadro RTX 6000, ASUS heeft ook nog eens alle hardware verplaatst naar achter het scherm. Door een inventief mechanisme klapt de achterkant open bij het openen van de laptop, waardoor de koeling veel ruimte krijgt voor koele lucht. De warme lucht wordt boven het beeldscherm weggeblazen. Samen met een Intel Core i9-9980HK-processor en 32 GB werkgeheugen zorgt de videokaart voor workstation prestaties in een laptop. De hardware is bijvoorbeeld krachtig genoeg om 8K RED RAW-beelden te bewerken en AI-berekeningen te doen.


Razer komt met ultrabook voor gamers

Ook Razer was aanwezig op IFA met een nieuwe Razer Blade Stealth. Het nieuwe model met een schermdiagonaal van 13,3-inch heeft een gewicht van slechts 1,3 kilogram, waardoor deze gaming-laptop verrassend draagbaar is. De ultrabook bevat een Intel Core i7 en kan worden uitgerust met maximaal een GTX 1650. Verder kan er gekozen worden voor maximaal 16 GB RAM en een SSD met een opslagcapaciteit van 256 of 512 GB. Er is keus uit een mat 1080p-scherm of een 4K touchscreen.

De nieuwe Stealth 13 komt in twee kleuren en moet eind deze maand in de winkels liggen met adviesprijzen beginnend bij 1680 euro.