Volg ons
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Redacteur

Test: drie uitstekende kruimelzuigers

door Roel Stortelder
Deel dit bericht:

Stofzuigers zijn ideaal tijdens de weeklijkse schoonmaak, maar groot en onhandig voor het snel opruimen van een omgevallen bloempot of kruimels tussen de kussens van de bank. Kruimelzuigers bieden in zo'n geval een uitkomst. De miniatuurstofzuigers werken op een accu en zijn daardoor veel handzamer dan een stofzuiger. Handige accessoires zorgen er daarnaast voor dat ze hardnekkig vuil soms beter weghalen dan een traditionele stofzuiger.

Kruimelzuigers komen in alle soorten en maten, maar over het algemeen hebben ze allemaal een afneembare afvalbak (dus geen stofzuigerzakken!) en een smalle zuigtuit waarmee je gemakkelijk in smalle kieren zuigt. De prijzen van de kruimelzuigers uit onze test varieren van 30 euro tot ongeveer 120 euro, maar wat is nou een goede koop? BesteProduct.nl heeft vijf kruimelzuigers getest waarvan we de beste drie nu bespreken.


Sencor SVC 190

8,1

We beginnen met de goedkoopste kruimelzuiger uit onze test. De Sencor SVC 190 is met een prijs van slechts 30 euro een ware budgettopper. De kruimelzuiger is misschien niet altijd even krachtig als de (veel) duurdere concurrentie, maar is wel enorm eenvoudig in gebruik. Door het lage gewicht, prettige handvat en handige afvalbak is het voor iedereen een eitje om met dit apparaat de bij te springen in het huishouden. De Sencor is zelfs in staat om vloeistoffen te zuigen, waardoor hij nog veelzijdig is ook! Om het plaatje compleet te maken ziet de kruimelzuiger er leuk uit en is de accuduur uitstekend.


Dirt Devil Gator M137

8,1

De Dirt Devil Gator M137 is een kruimelzuiger van zware kwaliteit, zowel letterlijk als figuurlijk. De kruimelzuiger weegt (zonder 'turboborstel') 1.6 kg en het zwaartepunt zit niet direct onder het handvat waardoor dit apparaat iets minder handzaam is dan de concurrentie. Dat gewicht is wel nuttig gebruikt, want het apparaat is oerdegelijk en kan dus goed tegen een stootje. De zuigkracht is goed, maar niets om over naar huis te schrijven. Echter, door de gemotoriseerde borstelkop is het resultaat op tapijt en andere ruwe oppervlakken het beste uit onze test. De accuduur van 19 minuten is ondergemiddeld, maar zal voor de meeste klusjes ruim voldoende zijn.


Black & Decker BHHV520BF

  • Prijs: ongeveer 120 euro
9

De duurste kruimelzuiger die we hebben getest is een nieuw model van Black & Decker. De DustBuster 18V heeft met ruime marge de krachtigste motor van alle geteste exemplaren en heeft daardoor geen moeite met het testparcours. Door de krachtige motor en stevige bouw is de kruimelzuiger wel aan de zware kant, maar gelukkig is het gewicht prettig verdeeld over het apparaat. De uitschuifbare zuigmond maakt het makkelijk om tussen kieren te zuigen en zorgt er ook voor dat je niet door je kniën hoeft om kruimels van de grond te halen. Met één keer opladen houdt de Black & Decker het maarliefst 33 minuten vol, dat is bijna 10 minuten meer dan de nummer 2! Helaas is het legen van het apparaat wat onhandig doordat de afvalbak niet afneembaar is. De eerste keer knoeide we dan ook een deel van de zojuist opgezogen kruimels, maar toen we eenmaal door hadden hoe het werkte was dat eenvoudig te voorkomen. Wel is het dan nog altijd moeilijk om de afvalbak goed schoon te krijgen.

Op het moment van schrijven is de Black & Decker BHHV520BF nog niet te koop in Nederland. De hierboven genoemde prijs is daarom gebaseerd op wat we in andere Europese landen zien.

Producten genoemd in dit artikel
Dirt Devil Gator 18V M137
Geen prijzen
Sencor SVC 190
v.a.€ 27,95
(6 winkels)