Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Dockfight: Philips Fidelio dock voor iPod en Android

Door: Paul Gersen | 18 februari 2012 22:25

De populariteit van iPods en iPhones is ook speakerfabrikanten niet ontgaan. Dus regent het docks die zorgen voor knap geluid. Philips denkt op dat gebied ook aan Android-gebruikers.

Bij BesteProduct krijgen we regelmatig iPod-docks ter redactie om te testen. Fraai vormggegeven speakersets, helemaal gericht om de muziek op jouw iDevice een beetje knap te laten klinken. En hoewel je er vaak ook andere audio-apparatuur op kunt aansluiten, teert de productgroep natuurlijk op het succes van iPods en iPhones. Dan komt onwillekeurig de vraag op: waar blijven de Android-docks?

Bij Philips dus. Want naast de Fidelio DS7510 iPhone-dock maakt de fabrikant eenzelfde soort apparaat speciaal voor Android-toestellen: de Fidelio AS851. Het idee lijkt goed als simpel. Men neme dezelfde speakerset, zet een een andere aansluiting op en je spreekt in één klap een compleet nieuwe doelgroep aan. Maar zo simpel is het niet. De iPhone-Fidelio scoort namelijk 3,5 sterren, terwijl de Android-Fidelio niet verder komt dan 3 sterren. Waar zit dit verschil in?

Men neme dezelfde speakerset, zet een andere aansluiting op en je spreekt in één klap een nieuwe doelgroep aan.

  • Qua geluid scoren beide apparaten voldoende. 'Levendig', met een stevige bas. Mede dankzij de Dynamix Bass Boost die jouw muziek zeker bij wat lagere volumes een extra 'kick' geeft.
  • Het zogenaamde 'plug and play' principe gaat alleen op voor de DS7510 voor iPhones. Zet het Apple apparaat in de dock, druk op play. Klaar. De aansluiting bij de Android-versie, de AS851, zit er alleen om het toestel op te laden. De verbinding gaat via bluetooth. Niet alleen draadloos en universeel, maar ook nét iets minder 'plug and play'.
  • Om het gebruiksgemak voor Android-gebruikers toch wat te vergroten heeft Philips een app ontwikkeld om muziek mee af te spelen. Maar die app is instabiel, niet gebruiksvriendelijk en vreet stroom. Van de regen in de drup dus.
  • Toegegeven, beide speakers verschillen van formaat en power en 1 op 1 vergelijken is lastig. Maar de conclusie is helder. De Philips Fidelio AS851 voor Android 'geen bijzonder geluidsdock op de markt gezet', terwijl de Philips Fidelio DS7510 ' zeker aan te raden is voor de reizende muziekliefhebber.'
Deel dit bericht:
Tags