Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

HTC: 'we zijn nog lang niet klaar voor dit jaar'

Door: Dennis de Vries | 15 maart 2012 10:15

Op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona spraken we met alle belangrijke telefoon-fabrikanten over hoe het komende jaar er uit gaat zien. Volgens HTC is de tijd rijp voor quadcore processoren in telefoons.

 

De vraag hoe de mobiele telefoon van het komend jaar er uit gaat zien, komt momenteel op het volgende neer: wordt dit het jaar van de quadcore processoren in smartphones? Ja, zeggen HTC en LG. Samsung zegt het lekker nog niet, Sony wacht er nog even mee en bij Nokia gaat het over andere zaken. Op het Mobile World Congress in Barcelona spraken we de belangrijkste fabrikanten, en vroegen hen wat we kunnen verwachten voor het komende jaar. Deze keer: Mark Moons, Country Manager Benelux van HTC.

Bekijk de video: HTC over quadcore en de One-serie

HTC heeft in februari veel complimenten geoogst bij de presentatie van de One-serie. De One X, One S en One V vallen in de smaak. Meest in het oog springt de One X. Niet alleen door zijn enorme beeldscherm, maar ook door de snelle quadcore processor die het toestel aandrijft. Voor we op het Mobile World Congress in Barcelona met Mark Moons buiten in het zonnetje gingen staan om deze smartphones met hem door te nemen, keken we nog even een interview terug van exact een jaar geleden.

Toen, op het MWC van 2011, kreeg HTC hoon over zich heen omdat ze geen enkel toestel met de toen net gloednieuwe dualcore processor hadden. "Een toestel lanceren met een dualcore processor om maar te zeggen dat we dualcore hebben, is niet des HTC's", verklaarde Moons destijds . "We lanceren pas een dualcore toestel als je er echt wat aan hebt.". Dat bleek enkele maanden later, toen HTC de Sensation presenteerde. Mét dualcore processor. Nu is HTC wel één van de eerste om een quadcore processor te gebruiken voor zijn nieuwe HTC One X. Hamvraag: is de tijd er dan nu wel rijp voor?

"Maar ook met gamen en bepaalde apps zie je een verschil. En er is een improvement op batterylife

Ja, aldus Moons. "Je ziet het met name bij het het binnenhalen van een webpagina. Je zult niet alleen moeten wachten tot het toestel de data binnen heeft, maar ook tot het toestel de pagina heeft gerenderd." En juist dat weergeven van de pagina moet nu een stuk sneller gaan, zeker op een HD-scherm. "Maar ook met gamen en bepaalde apps zie je een verschil. En er is een improvement op batterylife", zegt Mark Moons zoals alleen hij dat kan.

De opvatting van HTC staat daarmee haaks op die van concurrent Sony. Harold de Kort van Sony Mobile verklaarde voor onze camera dat het nut van een quadcore nog niet bewezen was. "We zitten op een punt dat quadcore nog helemaal niet de snelheid geeft, die je er in theorie uit kunt halen," aldus Sony in een interview dat we eerder deze week publiceerden. De praktijk moet uitwijzen wie er gelijk krijgt.

Op de vraag hoe de rest van het jaar er voor HTC uit gaan zien, houdt Moons zich een beetje op de vlakte. "De feedback die we op huidige toestellen krijgen, is heel positief. Niet alleen van klanten, maar ook van consumenten." Dat zal HTC goed doen, maar wat kunnen we verder nog verwachten? "We zijn nog lang niet klaar voor dit jaar", is het mysterieuze commentaar.

  • Voor wie, net als Bart Frouws in het interview, de letters van de verschillende toestelnamen door elkaar haalt heeft Moons een ezelsbruggetje: "De X is van extreme performance, de S is van stijl, sexy. De V is van value". En nee. Die -S- is niet gerecycled na vorig jaar, toen HTC de Desire S, Wildfire S en Incredible S lanceerde.
  • En waar gaat die 'One' dan over in de toestelnamen? "Noem het een nieuw begin. The one phone you'll ever need", lepelt Moons op. Daarvoor maken ze gebruik van de nieuwe versie van Android, 4.0, en de nieuwe interface van HTC, Sense 4. We zijn benieuwd.
  • "HTC is altijd wel van de grote schermen geweest", aldus Mark Moons. "Maar wij zien 4,7 inch wel als de grootste schermgrootte voor een mobieltje." Of de HTC One X niet te groot is? "Ik weet niet of je de Desire nog kunt herinneren van twee jaar geleden, maar de One X zit eigenlijk in eenzelfde behuizing." Ter vergelijking, de Desire heeft 'maar' 4 inch aan beeldscherm.
Deel dit bericht:
Tags