Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Sony Cybershot W690 pret voor beginners

Door: Dennis de Vries | 16 maart 2012 09:32

Primeur op BesteProduct.nl! De Sony Cybershot W690 is nog nergens te vinden, behalve bij ons. Check de review van deze kleine, gebruiksvriendelijke digitale camera.

Sony's nieuwe Cybershot W690 is pas binnenkort verkrijgbaar, maar wij kregen er al eentje in handen om uitgebreid te testen. En dat deden we graag. Want Sony bewijst met zijn NEX-serie camera's wel dat ze goede beelden kunnen produceren, maar door het prijskaartje dat aan die toestellen hangt is het niet voor iedereen geschikt. Interessant om te zien hoe Sony presteert voor mensen met een kleiner budget. Bekijk de videoreview onderaan de pagina.

Het gaat bij de Sony Cybershot W690 niet alleen om een klein budget, maar ook om weinig ervaring. Heb je nog niet veel vlieguren kunnen maken met ingewikkelde camera's, maar wil je toch een aardig plaatje? Dan zou juist deze camera een lach op je gezicht moeten toveren. En qua gebruiksgemak doet hij dat. Vooral in de intelligente automatische stand neemt het toestel het roer helemaal over en hoef je als gebruiker alleen maar af te drukken. De belichting, witbalans, iso, noem maar op. Het toestel kiest zelf de juiste instellingen. Net zo handig is de ingebouwde handleiding, die je door de moeilijke periodes heen helpt.

Je zou er eigenlijk een statiefje bij moeten hebben als het donker is

Beeldkwaliteit Sony Cybershot W690
Gebruiksgemak is een absoluut pluspunt van deze Cybershot, maar uiteindelijk wil je er ook wat knappe foto's uit krijgen. Dat lukt deels. Overdag heeft het toestel geen enkele moeite. Bij daglicht komen de kleuren er goed uit en laten de foto's voldoende detail zien. Zodra de avond valt, is het echter een ander verhaal. Er treedt snel bewegingsonscherpte op waardoor foto's wazig worden. Je zou er eigenlijk een statiefje bij moeten hebben als het donker is.

Testfoto's en video Sony Cybershot W690

72157629226520402 

  • De Sony Cybershot W690 filmt niet in Full HD, je zult het moeten doen met 'slechts' 720p. Fijn is wel dat de optische zoom gewoon gebruikt kan worden tijdens het filmen, dat is niet met elke camera het geval.
  • Over die zoom gesproken, de Sony W690 heeft een optisch zoombereik van 10x. Best netjes, dunkt ons.
  • Leuke extra functie is de Sweep Panorama. Daarmee kun je een mooie panorama-foto maken door de camera alleen heen en weer te bewegen. Het lukt niet altijd; van mensen die door beeld lopen raakt het toestel in de war. Maar meestal lukt het en dan heb je met weinig moeite een toffe panorama.

Lees verder voor de volledige review van de Sony Cybershot DSC-W690

Deel dit bericht:
Tags