Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Wat een week! (deel 5)

Door: Paul Gersen | 24 maart 2012 10:02

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Wat viel ons deze week allemaal op?

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

  • Adobe heeft een nieuwe versie van hun beroemde fotobewerkingssoftware Photoshop gemaakt. Inmiddels zijn we beland bij CS6. En zoals het hoort bij een nieuwe versie, zitten er enkele toffe nieuwe functies in. ‘Content Aware Move’ laat je bijvoorbeeld objecten in een foto verplaatsen, waarbij Photoshop het gat opvult dat ontstaat. En je kunt nu video’s bewerken. Binnenkort moet je fors betalen voor Photoshop CS6, nu is de beta-versie nog gewoon gratis te downloaden. Let wel op: het is een beta, dus Adobe garandeert niets, en het is een aardige download waar je een flinke pc of mac voor nodig hebt. En omdat het hoort, roepen we het maar even: “Fake! Photoshopped!”
  • Met de lancering van de nieuwe iPad komt een abrupt en definitief einde aan de geruchten over het apparaat. Gelukkig heeft de technologiepers snel wat gevonden om de leegte op te vullen. Sinds een week beginnen foto’s te lekken van de Samsung Galaxy S3. Wat een toeval, zeg. De geruchten spreken over een groot beeldscherm, snelle processor, betere camera en nog meer dooddoeners die we zelf ook hadden kunnen bedenken. Wij bewaren ons enthousiasme even tot april, dan wordt het toestel gelanceerd. Dat is dan weer geen gerucht, maar dat heeft een Samsung-topman zelf verklaard.
  • Gelukkig is er ook wat smakelijkere gossip rond de nieuwe Samsung. De Koreaanse website DDaily (voor de talenknobbels een link) beweert namelijk dat de Galaxy SIII draadloos op te laden is. Een uitkomst voor de redactie van BesteProduct, aangezien daar altijd een chronisch tekort aan oplaadkabels lijkt te zijn. Het is nu wachten op een oplossing voor verdwenen SD-kaartjes, USB-sticks, batterijen, hoofdtelefoons, HDMI-kabels, autosleutels, pinpassen, bestek en koffiekopjes.
  • Nog meer rumoer: de iPhone 5 zou wel eens veel sneller kunnen worden gepresenteerd dan gedacht. Anonieme bronnen zeggen namelijk dat deze al in het tweede kwartaal van dit jaar komt. De nieuwe retinaschermen zou namelijk al besteld zijn bij de fabrikanten LG en Samsung. Vooral dat laatste bedrijf is saillant, aangezien de Galaxy SIII ook rond die tijd zou kunnen uitkomen en de twee bedrijven al maanden van rechtbank naar rechtbank rollenbollen. Typisch staaltje van if you can’t beat them, join them? Of wordt hier dubbelspel gespeeld? Ons maakt het eigenlijk niks uit, als Apple ook maar die draadloze oplaadtechniek overneemt.
  • We bekeken afgelopen woensdag in het bruisende Den Bosch de nieuwe televisie line-up van Panasonic. LED, plasma: de Japanse elektronicagigant doet het tegenwoordig allemaal. Vooral de VT50 is weer een plasmascherm om van te smullen. Maar wacht: VT50? Was de voorganger niet de VT30? Waar is de VT40? Panasonic doet gek en slaat gewoon de 40-serie helemaal over. Waarom? In Japan is 40 een ongeluksgetal en aangezien daar alle producten worden bedacht en geproduceerd, worden de veertigers compleet genegeerd. Irritant voor alle gadgetwatchers en televisiefans, maar ook voor de productmanagers. "Wij vinden het hier ook niet echt handig", gaf Panasonic-productmanager Rutger Corvers toe.
  • Vier initiatiefnemers, waaronder Maurice de Hond, zijn bezig met een plan voor een basisschool die sterk inspeelt op het gebruik van de iPad. De opleiding wordt nu al de Steve Jobs-school genoemd. Leuk hoor, die digitalisering, maar wij zijn vooral benieuwd naar de omgangsvormen aldaar. Zouden ze de leraren ook niet mogen aankijken, net zoals de medewerkers van Apple ook niet bij Jobs mochten? 
  • YouTube-commenters zijn hard, zo bleek deze week maar weer eens bij een video van ons over LG smartphones. In dit filmpje vertelt Bas Tulner, marketingmanager Benelux, de belangrijkste speerpunten van LG op het gebied van mobiele telefonie. Meest populaire comment? “LG = Slecht”.
Deel dit bericht:
Tags