Alie Sierkstra
Alie Sierkstra
Redacteur

Black Friday: Espressomachine kopen en aanbiedingen

Door: Alie Sierkstra | 6 november 2019 13:20

Ben je al een poosje op zoek naar een aanbieding voor een espressomachine? Het kan in dat geval lonen om die espressomachine tijdens Black Friday te kopen. In het laatste weekend van november worden er namelijk allerlei producten met korting verkocht. Hoe je het beste apparaat én de beste deal vindt, vertellen we je in dit artikel.

De beste espressomachine vinden

Wil je een espressomachine kopen op Black Friday en wil je weten waar je op moet letten? Aangezien een goede voorbereiding het halve werk is, vertellen we je eerst graag meer over de verschillende soorten espressomachines. Je kunt de apparaten onder meer indelen aan de hand van de te gebruiken koffie. Je kunt kiezen voor ongemalen bonen, gemalen koffie of koffiecups. Welke soort koffie je wilt gebruiken, is dus van belang bij het maken van een keuze voor een apparaat. Het is zodoende verstandig om goed naar de specificaties van het espressoapparaat te kijken.

Als je weet welke soort koffie je wilt gebruiken, is het tijd om een keuze te maken tussen een handmatige espressomachine en een volautomatisch exemplaar. Bij een handmatig exemplaar kun je zelf met een hendel bepalen met hoeveel druk het water door de koffie geleid wordt. Bij een volautomatisch model hoef je enkel op de knoppen te drukken om tot een goede espresso te komen. Sommige modellen kun je zelfs via je smartphone of tablet besturen. Er zijn ook tussenoplossingen, de zogenoemde halfautomaten, waarbij je nog wel de temperatuur en de bouwdruk kunt instellen. Meer tips voor het kopen van een espressomachine vind je in onze koopgids.

Verwachte aanbiedingen op espressomachines

Sinds een paar jaar doen er ook in Nederland een flink aantal webshops mee met Black Friday. Het gaat dan bijvoorbeeld om Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Bij die webshops kun je allerlei producten met korting scoren, zoals televisies, smartphones én espressomachines. Verder wordt er ook vaak direct via de fabrikant korting gegeven, bijvoorbeeld in de vorm van een cashback. Een tip: mocht je een goede deal zien, wees er dan snel bij. De voorraad is namelijk vaak slechts beperkt.

Voorgaande jaren deden allerlei bekende merken mee met de Black Friday-aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan De’Longhi, JURA, Krups, Siemens en Philips. Als die eerdere aanbiedingen een indicatie bieden, dan zullen ook nu weer veel espressomachines van topmerken afgeprijsd worden. Daarbij geven webshops en fabrikanten vaak korting op alle soorten apparaten; zowel handmatige als volautomatische espressomachines zijn onderdeel van het aanbod. Ook goed om te weten: de Black Friday-aanbiedingen omvatten ook vaak gratis accessoires, zoals koffiekopjes.

Zo scoor je de beste Black Friday-deal

Om je te helpen de beste Black Friday-deals te vinden, zetten we graag nog wat tips voor je op een rijtje. Zo wijzen we je bijvoorbeeld op de productpagina’s op BesteProduct.nl. Als je daar jouw favoriete espressomachines alvast opzoekt, kun je heel gemakkelijk het prijsverloop volgen. Op die manier kun je in één oogopslag zien of een product tijdens Black Friday echt in prijs is gedaald. Vervolgens kun je via een druk op de knop de webshop bezoeken die op dat moment de laagste prijs aanbiedt.

Ook is het verstandig om alvast accounts aan te maken bij grote webwinkels én alvast in te loggen. Wanneer de voorraad beperkt is, wil je er immers zo snel mogelijk bij zijn. Ten slotte kan het lonen om de socialmediakanalen van webshops en grote merken te volgen. Vaak worden aanbiedingen daar als eerste gepubliceerd.

Deel dit bericht: