Alie Sierkstra
Alie Sierkstra
Redacteur

Black Friday: Kookplaat kopen en aanbiedingen

Door: Alie Sierkstra | 15 december 2019 14:52

Denk je erover na om een nieuwe kookplaat te kopen? Je ziet elk jaar tijdens Black Friday meer aanbiedingen op kookplaten, waaronder ook mooie kortingen op gerenommeerde merken als AEG, Bosch, ETNA, Siemens en Inventum. Maar hoe weet je nu welke kookplaat te kiezen? En hoe houd je de beste deals in de gaten? We geven je graag wat tips.

Ter voorbereiding op Black Friday

Black Friday vormt het perfect moment om een goedkope kookplaat te scoren. Als je al die geweldige deals ziet, is het natuurlijk super verleidelijk om snel je slag te slaan. Zeker wanneer je weet dat de meeste aanbiedingen slechts een beperkte voorraad kennen. Om te voorkomen dat je een miskoop doet, is het echter slim om voor jezelf op een rijtje te zetten waar een kookplaat volgens jou aan moet voldoen.

Soorten kookplaten: gas, inductie en keramisch

Het is bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat steeds gebruikelijker om te kiezen voor elektrisch koken. Toch zijn er ook nog steeds losse gaskookplaten te koop. Een gaskookplaat is goedkoop in aanschaf en bij het koken op gas kun je de warmte goed regelen. Koken op gas is echter inefficiënt; er gaat warmte verloren. Daarnaast wil het kabinet er met het verhogen van de belasting op gas ervoor zorgen dat huishoudens sneller van het gas afgaan.

Je kan elektrische kookplaten opdelen in twee soorten: inductiekookplaten en keramische kookplaten. Wat voor jou de beste kookplaat is, is geheel afhankelijk van je situatie. Koken op inductie is vanwege de snel afkoelende platen veilig, ook is een inductiekookplaat zuiniger dan een keramische kookplaat. Het nadeel is dat je soms nieuwe pannen nodig hebt. Het nadeel van keramisch koken daarentegen is echter dat de temperatuur niet zo heel nauwkeurig te regelen is.

Wanneer je weet op welke kookplaat je voortaan wilt koken, kun je kijken naar het aantal kookzones. Je kunt kookplaten in verschillende afmetingen kopen, waarbij meestal geldt dat hoe breder de plaat is, hoe meer kookzones je hebt. En dat is bij elektrische kookplaten wel iets om rekening mee te houden. Voordat je overstapt van gas naar elektrisch is het zaak te kijken naar de stopcontacten in je keuken en je meterkast. Het kan namelijk zijn dat je deze moet ombouwen.

Deals bij webshops en fabrikanten

Black Friday wint elk jaar aan populariteit in Nederland. Het is daarom niet verwonderlijk dat er steeds meer webshops meedoen. Al die webshops bieden rondom Black Friday flinke kortingen op allerlei producten. Waarschijnlijk zijn televisies, smartphones en tablets de meest bekende producten. Je mag echter ook deals op kookplaten verwachten. Het gaat dan bijvoorbeeld eveneens om cashback-acties, waarbij je een gedeelte van het aankoopbedrag terug kunt krijgen van de fabrikant.

Mocht je een goede deal zien, wees er dan snel bij. De voorraad is namelijk vaak slechts beperkt. Het is dus zaak om goed om te hoogte te blijven van de Black Friday-aanbiedingen. Je doet dat bijvoorbeeld door de socialmediakanalen van zowel de webshops als de fabrikanten in de gaten te houden. Zie je een deal? Vergeet dan niet om op BesteProduct.nl te controleren of het wel echt om een prijsdaling gaat. Je checkt dat door binnen de categorie kookplaten op het product te klikken en de prijshistorie te bekijken. Ook kun je heel gemakkelijk met één druk op de knop de webshop met de laagste prijs bezoeken.

Deel dit bericht: