Alie Sierkstra
Alie Sierkstra
Redacteur

Black Friday: wat is een goede korting?

Door: Alie Sierkstra | 11 november 2019 12:19

De aanblik van al die aanbiedingen op Black Friday is natuurlijk enorm verleidelijk. Voordat je je winkelmandje vollaadt, is het echter verstandig om je af te vragen of die deal wel echt zo gunstig is. Het is namelijk best lastig om in te schatten hoeveel voordeel Black Friday je kan opleveren. We leggen je in dit artikel graag uit hoe je toch kunt bepalen of een korting ook echt een goede deal is.

Achterhaal de normale prijs

Als je wilt bepalen of een Black Friday-deal écht een goede aanbieding is, dan is het zaak eerst te achterhalen wat het product normaliter kost. Dat doe je door voorafgaand aan Black Friday bij verschillende (web)shops te kijken wat zij vragen voor het product. Bij BesteProduct.nl kun je heel gemakkelijk het prijsverloop van product volgen. Op die manier kun je in één oogopslag zien wat de oude prijs van een product was en of het tijdens Black Friday echt in prijs is gedaald. Ook kun je controleren of webshops die prijs niet vlak voor Black Friday stiekem verhoogd hebben, zodat de korting hoger lijkt dan deze in werkelijkheid is.

Bepaal wat een reële korting is

Uiteraard willen we allemaal het liefst torenhoge kortingen zien op Black Friday. De kans dat je de nieuwste tv met een korting van 90 procent gaat vinden, is echter heel erg klein. Er zit sowieso een flink verschil tussen de kortingen die consumenten verwachten op Black Friday en de deals die daadwerkelijk te vinden zullen zijn. Zo blijken kortingen in de afgelopen jaren vaak niet boven de 20 procent uit te komen, terwijl consumenten van te voren hadden gerekend op kortingen van minstens 20 procent. Staar je trouwens niet blind op afgeprijsde producten. Soms kan een cashback-actie van een paar tientjes je in werkelijkheid een groter voordeel opleveren.

Wat is voor jou een goede korting?

Zoals gezegd kan er dus een flink verschil zitten tussen de korting die consumenten willen en de daadwerkelijke korting die ze kunnen krijgen. Het is daarom eigenlijk vooral de vraag wat jij een goede prijs voor een product vindt. En dat is voor iedereen natuurlijk weer anders. Houd daarbij ook bijkomende kosten in de gaten. Misschien bespaar je in die ene webshop wel 50 euro op het product, maar komen er aan de achterkant nog 25 euro verzendkosten bij. Bepaal voor jezelf of je in dat geval nog steeds tevreden bent met de prijs van het product.

Let ook op andere aanbiedingen

We hadden het eerder al over cashback-acties. Het gaat tijdens Black Friday namelijk niet alleen om afgeprijsde producten: er zijn veel meer soorten deals. Bij cashback-acties krijg je bijvoorbeeld een bepaald bedrag retour op je aankoopbedrag. Ook zijn er deals waarbij je op cadeaubonnen of gratis accessoires mag rekenen. Of neem kortingscodes, waarmee je op een volgende aankoop kunt besparen. Check in ieder geval goed tot wanneer de acties lopen. Het zou zonde zijn als je een deal mist.

Deel dit bericht: