Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

iOS 6.1 voor iPhone: vooral tweaks en nieuwe muziekspeler

Door: Wouter Waayer | 28 januari 2013 21:21

Je kunt iOS 6.1 vanaf nu downloaden. Heel spannend is de update echter niet. Het zijn vooral technische verbeteringen, bugfixes en tweaks voor ontwikkelaars. En, vrij brekend, de muziekspeler op het ontgrendelscherm is iets aangepast.

Je kunt iOS 6.1 vanaf nu downloaden. Heel spannend is de update echter niet. Het zijn vooral technische verbeteringen, bugfixes en tweaks voor ontwikkelaars.

De update die het meest in het oog springt is de verandering van de muziekspeler op het ontgrendelscherm. Deze is wat compacter geworden, maar heeft verder nog steeds dezelfde functionaliteiten. Muziekliefhebbers kunnen daarnaast voortaan afzonderlijke nummers downloaden met iTunes Match.

Muziekspeler oud    Muziekspeler nieuw
De oude knoppen                                                             De nieuwe knoppen

LTE verbeteringen
Apple meldt dat er met de komst van iOS 6.1 voor meer aanbieders LTE-ondersteuning is. Op de website van de fabrikant staat een lijst per land. Nederland staat er niet tussen, omdat de providers hier hopeloos achterlopen met de uitrol van het 4G-netwerk, al adverteert KPN er al wel flink mee. 

Batterijproblemen
Het is onduidelijk of de batterijproblemen, waar veel iOS gebruikers sinds 6.01 last van hebben, ook opgelost zijn. De ene groep bètatesters roept van wel, de andere van niet. Heb je ook last van batterijproblemen? "Dan kun je het beste één voor één je apps verwijderen, tot je de boosdoener vindt", vertelt Gonny van der Zwaag van iPhoneclub.nl.


Ontwikkelaars
De nieuwe update brengt ook verbeteringen voor ontwikkelaars. Apps gemaakt voor iOS 6 kunnen nu beter zoeken in het 'Map Kit-Framework'. Klinkt heel spannend, maar het komt er gewoon op neer dat een applicatiemaker nu gebruik kan maken van de functies van Apple's kaartendienst 'Apple Maps'.

Kleine aanpassingen iOS 6.1
Apple heeft nog een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd:

  • Duidelijkere link om klachten over Apple Maps in te sturen 
  • Voortaan heeft Passbook een tutorial.
  • Amerikanen kunnen nu bioscoopkaartjes bestellen met Siri (toekomstmuziek voor ons Nederlanders?)
  • Verbeterde beveiligingsstappen voor iCloud bij het instellen van een nieuwe iPhone 

De echt grote vernieuweingen kunnen we verwachten in iOS 7, dat waarschijnlijk tijdens de WWDC in juni 2013 wordt onthuld. Wil je updaten naar iOS 6.1? In onderstaand filmpje zie je hoe je dat doet.

Deel dit bericht:
Tags