Stijn Jansen
Stijn Jansen
Redacteur

Met welke broodroosters maak je een lekker knapperig ontbijt?

Door: Stijn Jansen | 7 januari 2018 12:30

In zestien afleveringen geeft testvergelijkingssite besteproduct.nl koopadvies over producten die goed getest zijn door hun testpanels. Leuk om cadeau te doen, of natuurlijk om zelf aan te schaffen. Vandaag aflevering 13: broodroosters.

Broodroosters vergelijken doen we het hele jaar door. Deze producten worden getest op bedieningsgemak, design, resultaat, prijs en mogelijkheden. Het resultaat weegt het zwaarst, het gaat er immers om of je een lekkere knapperige snee brood op je bord kan leggen. Drie apparaten sprongen er tussenuit: Een allround ‘goeie koop’, een leuk mini-model en de Rolls Royce onder de broodroosters:

Drie goed presterende broodroosters


AEG AT7800

De AT7800 heeft een standaard en wellicht saai design, maar presteert bijzonder goed. Het brood kwam tijdens de test goudbruin en vooral egaal gekleurd uit het apparaat. Dat krijgen veel broodroosters niet zó mooi voor elkaar. Is z’n prijs meer dan waard.


WMF Coup Keukenmini Broodrooster

Dit schattige mini-model roostert één snee brood tegelijkertijd. En dat doet-ie hartstikke goed. Handig voor kleine huishoudens of als je niet zo’n grote eter bent. Neemt met z’n 30x12x18 centimeter weinig ruimte in beslag.


Kitchenaid 5KMT2204E

Voor dé VIP Premium Elite ervaring in broodroosterland. En als geld geen rol speelt. Beschikt over een automatische broodlift, inclusief belletje. Prachtig design en zeer goede bouwkwaliteit, dit apparaat overleeft een oorlog. Roostert het brood goed, maar niet beter dan andere goed geteste broodtesters.


Fabels en feiten over geroosterd brood

1.Om meteen een fabel uit de wereld te helpen: of je brood nu roostert of niet, het aantal kilocalorieën blijft precies hetzelfde. Indirect kan een stuk toast wel leiden tot méér calorieën. Door de warmte smelt de boter, pasta of pindakaas en smeer je er al snel meer op dan bij een ongeroosterde boterham.

2.Geroosterd brood is niet per se beter of slechter voor je darmen. Wél is het voor veel mensen wat makkelijker weg te krijgen in de ochtend. Krijg je die boterham om 7 uur ’s ochtends echt niet weg? Probeer 'm eens te roosteren.

3.Brood is weer hot! De verkoop daalde sinds 2012, maar marktonderzoeker IRI ziet sinds september 2017 weer een lichte stijging. Brood verloor destijds flink in aanzien door de schrijvers van De Voedselzandloper en Broodbuik, die brood aan diverse welvaartsziekten koppelden.

Deel dit bericht:
Tags