Alie Sierkstra
Alie Sierkstra
Redacteur

Online shoppen of liever in de winkel kopen?

Door: Alie Sierkstra | 12 november 2019 09:13
Black Friday

We shoppen steeds meer online. Of je nu elektronica, kleding of boodschappen nodig hebt, er is altijd wel een webshop te vinden die precies biedt wat jij zoekt. Ook als het op Black Friday-aanbiedingen aankomt, is online shoppen een goed idee. Soms loont het echter ook om een bezoekje te brengen aan fysieke winkels. We zetten de voordelen van beide opties op een rijtje.

Dit zijn de voordelen van online shoppen

Waarom zijn we zo dol op online shoppen? Om te beginnen is het natuurlijk fijn dat je de deur er niet voor uit hoeft. Ook is online winkelen niet gebonden aan openingstijden: je kunt je boodschappen ook midden in de nacht bestellen.

In het geval van kleding is het natuurlijk fijn dat je de bestelde items op je gemakje kunt passen, in het comfort van je eigen slaapkamer. Ben je toch niet tevreden? Dan kun je je pakketje gewoon terugsturen. De Nederlandse wet stelt namelijk dat je minimaal twee weken bedenktijd krijgt op je online aankopen.

Een laatste voordeel van online shoppen: je kunt heel gemakkelijk de verschillende prijzen van webshops en producten vergelijken. Je weet daarom precies in welke webshop welk product op dat het moment het goedkoopst te bestellen is.

Fysieke winkels kennen echter ook voordelen

Anders dan je misschien denkt, is een webshop echter niet altijd goedkoper. Sterker nog: sommige deals gelden juist enkel in fysieke winkels. Ook fijn is dat je in een fysieke winkel het product in het echt kunt bekijken. Dat is bijvoorbeeld een voordeel wanneer je de beeldkwaliteit van een tv wilt testen of de geluidskwaliteit van een soundbar wilt beoordelen. Dat zijn twee voorbeelden van producten die je niet zo gemakkelijk weer terugstuurt naar een webshop als ze toch tegenvallen.

Een ander voordeel van fysieke winkels: je kunt heel gemakkelijk een medewerker aanschieten als je vragen hebt. Natuurlijk hebben veel webshops een klantenservice, maar in de winkel is het meestal toch net iets makkelijker om je vraag snel beantwoord te krijgen.

Online shoppen versus fysieke winkels

Zoals je hebt gezien, kennen zowel webshops als fysieke winkels hun eigen voordelen. Wat de beste keuze is, is eigenlijk afhankelijk van je situatie. Als je al precies weet wat je wilt kopen en enkel op zoek bent naar een goede prijs dan kun je prima online bestellen. Wanneer je echter nog twijfelt tussen meerdere producten en deze even in het echt wilt vergelijken dan is een fysieke winkel mogelijk de betere optie.

Deel dit bericht: