Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Samsung komt met een kleinere FRAME tv

Door: Tom Haze | 6 september 2017 13:00

Vorige jaar introduceerde Samsung haar design FRAME tv’s. Op de IFA van dit jaar werd een 43 inch versie aangekondigd, een kleinere variant naast de bestaande 55 en 65 inch modellen. Met de introductie van dit kleinere model wordt het concept van The Frame iets toegankelijker, voor de 55 inch variant betaal je nu nog meer dan 2.000 euro.

Schilderij en tv in één

Wat de FRAME tv’s van Samsung bijzonder maakt is dat het een tv en schilderij tegelijk is. Gebruik je de TV niet, dan kijk je normaal gesproken tegen een groot zwart vlak aan. Niet zo fraai eigenlijk. Bij The Frame toont de televisie een van de honderden kunstwerken die worden meegeleverd. De instellingen van je tv passen zich aan het omgevingslicht aan zodat je altijd een natuurlijk ogend beeld hebt. Bovendien herkent de TV beweging in de kamer. Ben je niet thuis, dan zal de TV alsnog op zwart gaan, zodat je niet onnodig stroom verbruikt. De televisie is afgewerkt met een fraaie lijst (frame) om het de echte ‘look-and-feel’ van een kunstwerk te geven.

Niet de eerste, wel de beste?

Het idee van een schilderij en TV in één is niet nieuw. Vóór Samsung deden Sharp, Sony en LG al een duit in het zakje. Laatstgenoemde heeft haar nieuwe W7 ‘Wallpaper’ OLED TV op de CES dit jaar ook al op kunstzinnige wijze gepresenteerd. Niet de eerste, maar qua uitvoering bijzonder goed geslaagd. Op de IFA maakte The Frame indruk en was de TV in schilderij-stand nauwelijks tot niet van een echt schilderij.te onderscheiden. Samsung biedt gebruikers tevens de mogelijkheid om voor zo’n 5 euro per maand een abonnement te nemen op kunstwerken van diverse musea. Uiteraard kun je ook kiezen om je eigen foto’s weer te geven. Zo is The Frame niet alleen een TV met een leuke rand, maar een zeer fraai totaalplaatje.

Hang The Frame op tussen echte schilderijen en je ziet het verschil niet!
Deel dit bericht:
Tags