Roel Stortelder
Roel Stortelder
Redacteur

Test: de drie beste broodroosters

Door: Roel Stortelder | 28 september 2019 10:04
Broodroosters gaan soms wel een mensenleven lang mee, maar toch zijn ze af en toe aan vervanging toe. In broodroosters van vóór 1993 kan bijvoorbeeld asbest zijn verwerkt of het design past niet meer bij de nieuwe keuken. BesteProduct.nl heeft daarom zes moderne broodroosters getest waarvan de beste drie hier worden besproken. Ze hebben allemaal ruimte voor maximaal twee boterhammen, maar verschillen in functies, design en rooster-kwaliteit. Ook de prijs loopt uiteen van €23,95 voor het goedkoopste model tot €64,95 voor de duurste.

Philips HD2581

8,3

Dat de prijs niet direct gekoppeld kan worden aan kwaliteit bewijst Philips met de HD2581. De goedkoopste broodrooster uit de test is aan de buitenkant volledig uit plastic vergaard, maar is daardoor wel de enige die direct na gebruik opgepakt kan worden zonder je handen te branden. Hierdoor is dit de veiligste broodrooster om te gebruiken in de buurt van kinderen, maar let op dat de bovenkant nog altijd erg heet wordt! De Philips HD2581 roostert de voor- en achterkant het gelijkmatigst, maar is te klein voor grote boterhammen waardoor het bovenste randje duidelijk minder bruin wordt. Het geïntegreerde opwarmrekje is handiger dan een losse accessoire en de kruimellade maakt het makkelijk om het apparaat schoon te houden.


Russell Hobbs Colours Plus

7,8

Toen we op de redactie vroegen wat men de mooiste broodrooster vond was het antwoord unaniem: de Russell Hobbs. De rode kleur van het door ons geteste model zal niet iedereen aanspreken, maar hij is ook in andere kleuren verkrijgbaar. De knoppen voelen helaas niet zo stevig als ze er uit zien, maar zijn wel gebruiksvriendelijk. Deze broodrooster is ook de enige uit de test waarbij het brood gecontroleerd kan worden zonder het rooster-programma te stoppen. Het uiteindelijke resultaat van het geroosterde brood is uitstekend, ook al zijn de twee zijden niet perfect gelijk gebruind. Het meegeleverde opwarmrekje en de kruimellade maken het plaatje compleet.


Princess Toaster Steel Style 2

8.4

De Princess Toaster Steel Style 2 is de meest veelzijdige broodrooster uit onze test. Hij rooster niet alleen erg goed, hij kan ook nog eens erg lekkere sandwiches en tosti’s maken. Met behulp van de twee handige meegeleverde klemmetjes kunnen er tosti’s worden gemaakt die misschien wel beter zijn dan die uit een tosti-ijzer. Uiteraard zijn er ook een opwarmrekje en kruimellade aanwezig. Ook kan er met een druk op de knop geschakeld worden tussen de normale, opwarm- en ontdooi-functie. Dat is heel veel broodrooster voor nog geen 30 euro! Het enige nadeel is dat de broodrooster helaas niet diep of breed genoeg is voor grote boterhammen, waardoor de bovenkant minder bruin wordt.

Deel dit bericht:
Tags